29 noiembrie 2021, 10:01

Cea mai mare parte a Italiei intră în carantină de luni. A venit al treilea val al pandemiei

Cea mai mare parte a Italiei, țară care se confruntă cu al treilea val al pandemiei de COVID-19, va fi din nou în carantină începând de luni, a anunțat vineri Ministerul italian al Sănătății. Italia a depășit pragul de 100.000 de morți de la începutul pandemiei lunea trecută.

Regiunile cele mai populate ale peninsulei, în special Lombardia, plămânul economic al țării și Latium, regiunea Romei, vor fi clasate drept ”roșii”, adică prezintă risc ridicat. Școlile vor fi închise, la fel și barurile și restaurantele. Deplasările vor fi limitate, cu excepția celor în interes de serviciu, cumpărăturilor pentru produse de strictă necesitate și urgențelor de sănătate, potrivit BFM TV.

În weekend-ul în care va celebra Paștele, respectiv 3-5 aprilie, Italia se va afla în carantină, arată un proiect de lege, care ar putea fi aprobat în curând.

Joi, Italia a raportat aproape 26.000 de noi cazuri de Covid-19 și 373 de decese. Peste 100.000 de italieni au murit din cauza noului coronavirus, de la începutul pandemiei, Italia fiind printre cele mai afectate state europene.

Autoritățile aplică mai multe tipuri de scenarii: alb, galben, portocaliu și roșu, în funcție de nivelul de risc.

Citește și:

Italia. Pandemia a redus speranța de viață cu un an. În Lombardia scăderea e de 2,5 ani!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.