Site icon Editia de Dimineata

​Nebunie pe aeroportul Otopeni. Recomandare: pasagerii ar trebui să vină cu 3 ore mai devreme

Sursă Foto: libertatea.ro

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) atenţionează pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă cu privire la posibile aglomerări pe fluxurile de pasageri, în special pe cel de sosiri internaţionale, la orele de vârf, informează Agerpres.

Cauza 1: sosirea mai multor curse la ore apropiate

„Aceste aglomerări se produc în condiţiile în care, într-un interval foarte scurt de timp, sosesc multe curse internaţionale, iar valorile de trafic de pasageri se ridică deja la peste 85% din valorile ultimului an prepandemic (2019). CNAB şi Poliţia de Frontieră au luat măsuri de suplimentare a personalului care asigură dirijarea/informarea pasagerilor pe fluxul de sosiri şi controlul documentelor. Astfel, la orele de vârf, toate ghişeele de frontieră funcţionează la capacitate maximă şi, în consecinţă, timpul de aşteptare este redus la minimum posibil”, dau asigurări reprezentanţii CNAB.

Aglomerație și la “Plecări”

Potrivit companiei, aglomerări se produc în continuare la orele de vârf (în special dimineaţa devreme) şi pe fluxul de plecări internaţionale. Şi aici, personalul aeroportului, al agenţilor de handling şi companiilor aeriene, precum şi cel al Poliţiei de Frontieră şi al Brigăzii Antitero, fac eforturi constante pentru a asigura fluenţa şi rapiditatea efectuării formalităţilor şi controalelor obligatorii.

„Recomandăm pasagerilor să manifeste răbdare şi înţelegere şi să respecte indicaţiile personalului din aeroport. Totodată, menţinem recomandarea ca pasagerii care vor decola la orele de vârf să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora programată a zborului”, mai spune CNAB.

RECOMANDĂRI PENTRU PASAGERII CARE PLEACĂ DIN ROMÂNIA

Se recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile închise din aeroport.

Verificați că îndepliniți toate condițiile de călătorie pentru țara de destinație  http://www.mae.ro/travel-conditions

În cazul neîndeplinirii condițiilor de călătorie, compania aeriană poate refuza îmbarcarea.

RECOMANDĂRI PENTRU PASAGERII CARE SOSESC ÎN ROMÂNIA

Formular digital – Passenger Locator Form

https://plf.gov.ro/login

Exit mobile version