Bucureștiul este acel tip de oraș în care extravagantul se poate întâlni cu ordinarul la orice pas. Dacă ești turist sau pur și simplu te întrebi ce locuri ar merita să vizitezi într-o zi liberă, atunci lista de mai jos a celor mai puțin cunoscute zece locuri din Capitală în care te poți relaxa, reprezintă ghidul necesar pentru tine!
10.Grădini ascunse
Pe timpul verii poți scăpa de caniculă și te poți relaxa într-una dintre spectaculoasele grădini boeme din Capitală. OAR, Grădina Verona, Shift Pub sau Infinitea sunt câteva locuri în care poți petrece un weekend într-o atmosferă liniștită.
9.Baruri pe acoperiș
Cui nu i-ar place o cină deasupra orașului? Aceste baruri ofero o panoramă superbă a Capitalei, oferind o priveliște unică atât pe timp de zi, dar mai ales pe timp de noapte. 18 Lounge, Pura Vida Sky Bar și Silk sunt doar câteva exemple de astfel de locuri în care poți admira frumusețea Bucureștiului.
8.Biserica Mihai Vodă
Această biserică reprezintă un exemplu ar arhitecturii regionale, fiind construită în anul 1594 de Mihai Viteazu și înconjurată ulterior de ziduri de apărare. Din păcate, în ziua de astăzi biserica este ascunsă în spatele unor blocuri, deoarece în perioada comunistă, Nicolae Ceaușescu a ordonoat distrugerea bisericilor din jurul Palatului Parlamentului. Totuși arhitectul șef a reușit să o salveze, mutând-o cu ajutorul unui camion feroviar, la aproximativ 280 de metri mai la est.
7.Pasajul Macca Vilacrosse
Construit în 1891, într-o perioadă prosperă din istoria Bucureștiului, pasajul reamintește de stilul boem, fiind spectaculos acoperit de geamuri în nuanțe de galben. Anterior, acesta fusese construit pentru a încuraja comerțul la nivel de stradă, iar în prezent pasajul găzduiește o varietate de baruri și restaurante.
6.Insula virgină
Aceasta este una dintre cele cinci insule care înconjoară lacul parcului Alexandru Ioan Cuza (IOR). Spre deosebire de alte insule, aceasta este unică, deoarece și-a dezvoltat propriul ecosistem, fiind un refugiu pentru diferitele specii de animale și insecte. Aceasta este totodată o zonă protejată, iar singurul mod în care te poți apropia este prin închirierea unei bărci.
5.Templul Coral
Templul Coral este una dintre cele mai importante clădiri pentru adepții religiei iudaice din România. A fost construit între anii 1857 și 1867, atunci când comunitatea evreiască din București reprezenta cea mai mare minoritate din Capitală. Templul are o istorie tulbure, fiind devastat de legionari și restaurat după al Doilea Război Mondial.
4.Stația de Metrou Politehnica
Cu toate că este de crezut că o stație de metrou ar putea fi inclusă într-un asemenea top, stația de metrou de la Politehnica oferă un peisaj unic, cu fosile preistorice vechi de peste 65 de milioane de ani. Pentru construcția stației au fost folosite plăci extrase din Munții Apuseni, zonă care a fost total acoperită de apă în perioada cretacică. Astfel că toate fosilele aparțin unor ființe marine precum melci de mare, corali sau scoici, iar acestea sunt vizibile în stația de metrou.
3.Castelul lui Vlad Țepeș
Este situat aproape de centrul Capitalei, iar clădirea în sine reprezintă o replică a Fortăreței Poenari, deținută în trecut de Vlad Țepeș. Construcția are o vechime de peste 100 de ani
2.Casa Melik
Construită în jurul anului 1750, casa este una dintre cele mai vechi clădiri private din Capitală, potrivit one.ro. Astăzi, acest loc găzduiește Muzeul Theodor Pallady și poate fi vizitat de miercuri până duminică.
1.Strada Xenofon – singura stradă construită în trepte
Această stradă a fost construită în urmă cu peste 220 de ani, având un stil arhitectural unic, deoarece este construită în trepte. Aceasta are 100 de trepte si reprezintă un exemplu pentru arta modernă a străzii. Treptele sunt repictate în fiecare an, iar artiștii surprind diferite teme ale Bucureștiului, precum monumente faimoase.
[Sursă imagine: merg.in]