Site icon Editia de Dimineata

10 lucruri pe care trebuie să le știi când se naște bebeluşul

Ai primit sute de sfaturi de la prieteni şi de la rude. Mătușa de la Pașcani ți-a spus o treabă, vecina de la 4, cu totul altceva.

Ai făcut liste ce par interminabile, însă ştii ceea ce îţi trebuie cu adevărat atunci când mica ta comoară ajunge pe lume?

Iată cele 10 lucruri pe care trebuie să le știi când se naște bebeluşul (I)

Hăinuţe de casă, din bumbac. Dacă nu eşti adepta înfăşatului, hăinuţele din bumbac 100% trebuie să facă parte din lista ta de cumpărături înainte de naştere. În ciuda unor superstiţii, ar fi bine ca viitoarea mămică să se ocupe de aceste mici cumpărături. Mai ales că hăinuţele trebuie spălate (şi chiar călcate) înainte de le folosi.

Body-urile cu capse, care se desfac, sunt cele mai eficiente pentru primele săptămâni de viaţă. De asemenea, pantalonii închişi la picioare sunt folositori, nemaiexistând riscul de a rămâne fără şosete. Da, piciorușele se freacă, iar șosetuțele ies.

Pătuţul de bebeluş este unul din obiectele pe care trebuie să le ai în casă înainte de plecare la maternitate. Nicio viitoare mămică nu ar trebui să lase alegerea pătuţurilor pentru copii în seama altcuiva. Pentru că există o gamă extrem de variată de modele şi culori, din care poţi alege ceea ce îţi doreşti pentru puiul tău. Unii vor vrea pătuț clasic, alții vor considera că și unul pliabil e ok. Ce faci la 6 luni când vrei să pleci în vacanță?

Scutece de bumbac – pătrate de pânză, din material fin, pentru a nu irita pielea extrem de fină a nou-născutului. Acestea vor deveni indispensabile în primele luni de viaţă ale bebeluşului. Le vei aşeza peste tot şi vor avea cele mai diverse utilizări.

Iată cele 10 lucruri pe care trebuie să le știi când se naște bebeluşul (II)

Biberoane gradate, în cazul în care cel mic va avea nevoie de lapte praf, încă din primele zile de viaţă.

Creme emoliente, atât pentru bebeluş, cât şi pentru viitoarea mămică. Pielea copilului este fragilă şi are nevoie de hidratare, în timp ce corpul femeii trece prin zeci de transformări şi va avea nevoie de puţin ajutor.

Pompă de sân. Este unul dintre obiectele pe care este posibil să nu le foloseşti. Dar este imperios necesar să o ai în casă, în caz de urgenţe. Nimeni nu vrea să caute o farmacie non-stop, la 3 dimineaţa şi să ceară o pompă de sân.

Cădiţă de bebeluş. Sunt mămici curajoase care reuşesc să îi facă toaleta celui mic în chiuvetă sau în cada cea mare, dar acest obiect este extrem de folositor în cele mai multe cazuri. Iar dacă este o cădiţă puţin mai mare, piciul tău va fi încântat să o folosească şi când va mai creşte, mai ales dacă se va putea juca şi face baloane de săpun.

Alcool sanitar, betadină, cremă specială pentru iritaţia de scutec, ser fiziologic, beţe de urechi speciale pentru copii. E posibil ca medicul pediatru să îţi mai recomande şi alte produse din această categorie, însă depinde de nevoile fiecărui bebeluş.

Scutece şi serveţele umede. Deşi sunt lucruri uzuale, există o multitudine de produse pe piaţă, astfel că fiecare mămică poate alege ce îşi doreşte.

Lampă de veghe. Va fi extrem de utilă atunci când te vei trezi de câteva ori pe noapte pentru a avea grijă de cel mic. În plus, lumina difuză te va ajuta să te relaxezi şi să adormi la loc mai repede.

V-am spus 10? Parcă sunt mai multe! Precis veți găsi și voi că lista trebuie suplimentată cu alte lucruri trebuitoare!

 

Foto Mark Timberlake/Unsplash

Exit mobile version