23 octombrie 2021, 23:51

10 plaje din lume care au acel ceva fermecător

Din Grecia în Thailanda, din Seychelles până în insula Whitsunday, Australia, lumea noastră e presărată cu multe plaje superbe și exotice. Amenajate sau lăsate în sălbăticia întocmită de natură, toate aceste plaje au probabil tot ce trebuie pentru a-i face cam pe toți cei care le văd, aficionados sau nu de soare și mare, să-și dorească să facă măcar o dată o plimbare de-a lungul lor și să le fotografieze la răsărit, apus sau în miezul zilei.

Nu este un top cu cele mai frumoase plaje din lume, doar o selecție garantat subiectivă –  motiv pentru care lista e deschisă și puteți oricând adăuga alte și alte plaje pe care ați pășit, v-au încântat sau le-ați descoperit pe internet și visați să ajungeți la ele. Iată cele zece plaje din lista mea care pur și simplu, zic eu, au acel ceva  fermecător.

Whitehaven Beach | Sursa foto: whitsundaysphotography.com.au

Plaja Paradisul Alb – Whitehaven Beach, Insula Whitsunday, Australia

Plaja se întinde pe șapte kilometri de-a lungul insulei Whitsunday și e cunoscută pentru nisipul ei alb, albul cel mai alb, mai strălucitor, și apele turcoaz. În 2008, această plajă a fost desemnată cea mai curată plajă din Queensland și în 2010 CNN.com a inclus-o în topul celor mai prietenoase plaje eco din lume. Accesul pe plajă cu câini nu este permis și fumatul este de asemenea interzis.

Anse Lazio | Sursa foto: seyvillas.com

Anse Lazio – Seychelles

Este o plajă populară în Seychelles, motiv pentru care deseori e plină de lume. Încântă cu frumusețea ei, cu nisipul fin, apele limpezi și cu decorul exotic. Oricum ar fi, e unul din locurile pe care oamenii nu îl ratează în general atunci când sunt în Seychelles. Măcar pentru a avea ce povesti și cu ce se lăuda celor care nu au ajuns acolo.

Lopes Mendes | Sursa foto: travelplanet.in

Lopes Mendes, Angra Dos Reis, Ilha Grande, Rio de Janeiro, Brazilia

Angra Dos Reis înseamnă o superbă zonă formată din 365 de insule dintre care Ilha Grande este una din cele mai frumoase. Cu un nisip fin și ape cristaline, mărginită de palmieri și pădure, această plajă atrage cu peisajele ei unice. Cei care o văd prima dată exclamă aproape invariabil: „Este cea mai frumoasă plajă pe care am văzut-o în viața mea”.

Maya Bay | Sursa foto: activityfan.com

Maya Bay, Marea Andaman, Insula Ko Phi Phi Leh, Thailanda

Probabil este unul din cele mai populare și ușor de recunoscut peisaje din Asia și nu numai, un loc luat cu asalt zi de zi de mii de turiști din lumea întreagă după ce a apărut în filmul The Beach. Plaja este într-un splendid golf adăpostit de trei stânci uriașe. Este un loc renumit pentru snorkeling și scufundări. Parte din Parcul Național Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi, Maya Bay este închisă vizitatorilor/turiștilor între 1 iunie și 30 septembrie, fiind inclusă într-un program de conservare și refacere.

Big Major Cay | Sursa foto: standard.co.uk

Big Major Cay (numită Insula Porcușorului sau Porcilor), Exuma, Arhipelagul Lucayan, Bahamas

Este o insulă unde nu locuiesc oameni dar sunt porci, câteva pisici și capre. E de altfel singurul loc unde, cine are plăcerea, poate înota cu un porcușor. Apele precum cristalul, țărmul pitoresc și frumusețea ei naturală, toate dau acestei insule inedite o notă aparte.

Reynisfjara | Sursa foto: guidetoiceland.is

Reynisfjara, Islanda

Nisipul negru ornat cu pietre vulcanice șlefuite de apa mării face din această plaja una din cele mai cunoscute, inedite și fascinante din lume. Se află în apropiere de sătucul pescăresc Vík í Mýrdal și pe lângă nisipul mai puțin obișnuit, plaja impresionează cu coloanele de bazalt ce mărginesc țărmul. Cei care ajung pe această plajă pentru a admira peisajul sunt avertizați să fie atenți la valuri ce pot fi neașteptat de violente, chiar și într-o zi aparent liniștită.

Pigeon Point | Sursa foto: suzzstravels.com

Pigeon Point, Tobago, Trinidad and Tobago

O liniștită și minunată destinație, cu nisip alb și ape calde – se spune că este cea mai frumoasă plajă din Tobago și se recunoaște prin faimosul debarcader cu acoperiș de stuf ce a devenit un simbol pentru Tobago.

Bottom Bay | Sursa foto: pixers.us

Bottom Bay, Barbados

Puține, foarte puține plaje mai există în Barbados care să nu fie invadate de construcții. Una dintre acestea e Bottom Bay, cu stânci din corali și palmieri înalți ce-i dau acestui loc un aer plăcut, relaxant și un aspect perfect de carte poștală. Cu toate că apa e tentantă, înotul aici nu e recomandat, deoarece valurile sunt extrem de puternice.

Puka Beach | Sursa foto: trover.com

Puka Beach, Boracay, Philippines

Boracay se poate lăuda cu unele din cele mai superbe plaje, însă una are ceva în plus, aproape greu de crezut că se mai poate așa ceva într-o destinație populară: e liniștită, prin urmare puțin aglomerată față de altele. Este a doua cea mai lungă plajă în Boracay și aproape tot timpul poate fi găsită aproape pustie.

În apropiere de Vilanculos | Sursa foto: divethebig5.co.za

Vilanculos, Mozambic

Un loc perfect de a te elibera de stresul cotidian și a trăi un pic într-un paradis terestru. E ideal pentru lenevit, încetinit ritmul, privit în zări albastre, bucurat de parfumul original dat de bougainvillea, scufundări. În sătucul din apropiere sunt case acoperite cu stuf, oameni prietenoși și o mulțime de baruri pe gustul celor care nu simt niciodată că pierd vremea indiferent cât ar pierde vremea la o terasă cu o băutură exotică alături.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.