Site icon Editia de Dimineata

100 de tramvaie de la Astra Arad pentru București. Primul va veni la 1 iunie. Cum arată tramvaiul Imperio

Primul tramvai din cele 100 cumpărate de Primăria Capitalei de la Astra Arad va veni în jurul datei de 1 iunie, a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, într-o vizită de lucru făcută luni la fabrica producătorului român.

”Sunt foarte bucuros să fiu la Arad, sunt foarte bucuros să fiu într-o fabrică românească, care o să producă tramvaie pentru Bucureşti. După cum ştiţi, avem un contract semnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie de 36 de metri. Cele pe care le vedeţi în spate sunt primele şase din acest contract. Conform contractului, primul tramvai ar fi trebuit să vină în luna august 2022, dar domnul director ne-a făcut o surpriză şi ne spune că în jurul datei de 1 iunie o să avem primul tramvai din această serie”, a declarat Nicușor Dan.

Cele 100 de tramvaie noi vor avea podea 100% coborâtă, rampe de acces acționate electronic din buton și va exista loc special pentru biciclete.

Din punct de vedere al confortului, tramvaiele vor avea echipament de climatizare destinat asigurării aerului condiţionat/încălzirii atât în salonul de călători, monitoare extrawide pentru afișarea traseului și a stațiilor, precum și WIFI gratuit pentru călători. Garniturile vor beneficia de sistem ticketing și sistem POS de achiziționare a cardului direct în tramvai.

Exit mobile version