Site icon Editia de Dimineata

100% MOZART la SALA RADIO,  cu Alexandru Tomescu și Cristian Mandeal

„Muzica este viața mea și viața mea este muzica. (…) Muzica nu se află în notele în sine, ci în tăcerea dintre ele.” – sunt doar câteva dintre gândurile exprimate de MOZART despre arta sa.

Miercuri, 26 aprilie  2023 (19:00), concertul ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO va fi dedicat în exclusivitate genialului Amadeus, care în doar 35 de ani de viață a „respirat” muzică, lăsând în urma sa peste 800 de lucrări (simfonii, concerte, opere etc.), compuse începând de la vârsta de 5 ani!

Evenimentul se va derula sub bagheta unuia dintre cei mai apreciați dirijori români – CRISTIAN MANDEAL – care în peste 50 de ani de activitate a dirijat un repertoriu extrem de vast, atât în țară, cât și ca invitat peste hotare. Concertul este și un prilej de a-l revedea pe scena Sălii Radio pe ALEXANDRU TOMESCU și vioara de patrimoniu Stradivarius Elder-Voicu, pe care va interpreta de această dată Concertul nr. 2 în Re major pentru vioară şi orchestră. La finalul anului 2022, Alexandru Tomescu a aniversat 20 de ani de când este solist al Orchestrelor și Corurilor Radio România.

Programul serii reunește următoarele partituri mozartiene: Casaţiunea nr. 2 în Si bemol major, Divertismentul nr. 7 în Re major și Simfonia nr. 23.

Exit mobile version