Site icon Editia de Dimineata

Din 15 martie va fi disponibilă lista de așteptare pentru etapa a treia, pe platforma de vaccinare

Începând din 15 martie, pe platforma pentru programări va fi disponibilă și lista de așteptare pentru persoanele care se înscriu pentru a beneficia de vaccinul anti-COVID-19 în etapa a treia, a anunțat, la Digi24, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Fiecare persoană va putea opta pentru un centru de vaccinare

Prin operaționalizarea listei de așteptare, fiecare persoană care se înscrie pe platformă va putea opta pentru un centru de vaccinare, va putea vedea câte persoane mai are în fața sa”, a comentat Valeriu Gheorghiță.

După ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare. Practic nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber, pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi”, a explicat Gheorghiță.

Cei care s-au vaccinat cu prima doză în afara României pot face rapelul în țară

Pe de altă parte, el a precizatcă românii care au primit prima doză de vaccin în afara țării vor putea face rapelul în România. Valeriu Gheorghiță a explicat că au fost mai multe situații de acest gen, nu doar pentru vaccinul de la AstraZeneca, ci și pentru vaccinul produs de compania BioNTech și Pfizer. Din punct de vedere medical trebuie asigurat rapelul pentru aceste persoane și acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată, a dat asigurări acesta.

”Sunt cazuri punctuale unde în situația respectivă persoana se va adresa unui centru de vacicnare din proximitatea domiciliului cu dovada că a fost vaccinat cu prima doză pentru a ști exact ce tip de vaccin să-i fie administrat și evident că se va asigura vaccinarea”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Sursa foto: captură video Digi24
Exit mobile version