Site icon Editia de Dimineata

3 hobby-uri care îți pot îmbunătăți starea de sănătate

sursa: inacua.com

Hobby-urile reprezintă un mod inteligent de a petrece timpul liber pentru că este o activitate făcută cu pasiune și plăcere.

Când facem ceea ce ne placere, automat ne detensionăm, ne eliberăm mintea și gândul, ne scoatem din rutină și eliminăm plictiseala. Hobby-urile nu reprezintă doar o sursă de relaxare, ci și una de sănătate potrivit cercetărilor științifice.

Muzica

sursa: fn24.ro

Numeroase studii în domeniu au fost colectate în anul 2013 de către Medical News Today, vizând influența muzicii în neurochimie. Astfel, s-a descoperit faptul că muzica poate reduce nivelul de stres. Totodată, muzica poate îmbunătăți performanțele sistemului imunita și diminuează simptomele depresiei.

La pacienții care așteptau să intre într-o intervenție chirurgicală, ascultarea muzicii a fost mult mai eficientă pentru reducerea stresului decât medicamentele anti-anxietate, iar capacitatea de a cânta la un instrument sau cu vocea a fost asociată cu un nivel mult mai scăzut de cortizol decât la cei care nu aveau o astfel de activitate și nici nu ascultau muzică.

Dansul

sursa: khio.no

Pentru a desfășura o astfel de activitate nu ai nevoie neapărat de echipament sofisticat sau cursuri de inițiere. Tot ce trebuie să faci este să dai start unor melodii antrenante, apoi vei observa că totul vine de la sine. Dansul este un remediu bun pentru sănătatea creierului, un studiu raportând o asociere între dansul regulat și scăderea cu 76% a riscului de demență.

Conform csid.ro, ca nivel de efort, dansul este destul de accesibil pentru corp, încât poți seta nivelul de dificultate și consumul de energie până la ce nivel reziști și poți. În plus, oricine poate să danseze, chiar dacă are două picioare stângi. Dansul este o formă grozavă de exercițiu cardio, care ajută la creșterea rezistenței oaselor și a inimii și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

Scrisul

sursa: vpr.net

Scrisul are numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi: îmbunătățirea memoriei, scăderea nivelului de stres, creșterea calității somnului. Unele studii au demonstrat că pacienții cu cancer, care scriu despre experiența lor, ajung să se împace cu gândul bolii. Astfel, reușesc să facă față mai bine stresului și chiar să experimenteze o îmbunătățire a stării lor, per total.

Un studiu, realizat de cercetători de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, a investigat în ce fel scrisul poate mări viteza cu care se vindecă rănile. Potrivit sursei citate, cercetătorii au pus un grup de pacienți să scrie timp de 20 de minute pe zi despre cele mai traumatizante experiențe de viață prin care au trecut și un alt grup, care să scrie pentru aceeași perioadă de timp despre planurile pe care le au pentru ziua următoare.La două săptămâni de la prima zi în care au scris, li s-a recoltat o cantitate mică de țesut epitelial tuturor participanților la studiu, apoi au fotografiat starea rănilor la fiecare 3-5 zile până când s-au vindecat.

În urma studiului s-a descoperit faptul că la 11 zile după biopsie, 76% dintre rănile celor din grupul care a scris despre traume s-au vindecat, în timp ce la grupul care a scris despre planurile zilnice, procentul a fost de doar 42%.

Exit mobile version