Site icon Editia de Dimineata

300.000 de dolari pentru pălăria lui Harrison Ford în Indiana Jones

Pălăria purtată de actorul Harrison Ford în rolul Indiana Jones într-unul dintre filmele din seria cu același nume a fost vândută la 300.000 de dolari în cadrul unei licitaţii la Los Angeles.

Casa de vânzări a estimat obiectul între 150.000 şi 250.000 de dolari, dar după cum se vede s-a licitat peste așteptări.

Istoria pălăriei

Celebra pălărie a fost creată pe măsura lui Harrison Ford, şi purtată la filmările celei de-a doua părţi din franciză, „Indiana Jones şi templul morţii”, lansată în 1994.

O pălărie devenită simbol pentru fanii aventurierului, aleasă cu grijă de costumierii Anthony Powell şi Herbert Johnson.

Accesoriul, păstrat în condiţii excelente, este prezentată într-o cutie transparentă, precizează The Hollywood Reporter.

Altă licitație, alte pălării, alte sume

Deşi pălăria a fost vândută la un preţ semnificativ, este totuşi departe de preţul atins de o altă pălărie Indiana Jones, scoasă la licitaţie în 2015.

Cea din „Indiana Jones şi căutătorii arcei pierdute”, primul film lansat în 1981, a fost cumpărată pentru 500.000 de dolari.

În 2018, o altă variantă a pălăriei purtată în primul film a fost vândută la licitaţie, la Londra, pentru suma de 393.000 de lire sterline.

Exit mobile version