Site icon Editia de Dimineata

31 de tancuri americane Abrams au ajuns în Germania pentru antrenarea forţelor ucrainene. Franța anunță că se va ocupa de antrenamentele  piloților

Un număr de 31 de tancuri M1 Abrams au sosit deja în Germania pentru un program de instruire a forţelor ucrainene pe tancurile americane, a anunțat Pentagonul, relatează Military.com.

Forţele ucrainene ar urma să înceapă instrucţia la Grafenwohr, în Germania, în următoarele două săptămâni, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder. Programul de pregătire ar trebui să dureze câteva luni, iar tancurile ar urma să ajungă apoi în Ucraina cândva în toamnă.

Tancurile care sosesc acum în Germania sunt destinate în mod special pentru antrenarea echipelor ucrainene și nu sunt cele care vor fi livrate Ucrainei. Tancurile care vor fi trimise în cele din urmă în Ucraina vor trece prin recondiţionare şi pregătire pentru expediere, a precizat Ryder.

El vor sosi probabil către sfârșitul anului.

„Pentru că facem acest lucru concomitent, vom putea să le furnizăm aceste tancuri în perioada de toamnă pentru a le trimite în Ucraina înainte de sfârşitul anului”, a arătat Ryder.

Macron anunţă că Franţa va antrena piloţi ucraineni

Franţa va începe să antreneze piloţi ucraineni şi va continua să ajute armata de la Kiev să-şi pregătească contraofensiva pentru a respinge forţele ruse de invazie, a anunţat luni preşedintele Emmanuel Macron, într-un interviu la TF1.

„Am deschis uşa pentru formarea piloţilor. Şi asta împreună cu alte câteva ţări europene, care sunt și ele pregătite.”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, el nu a precizat pe ce aeronave vor avea loc aceste antrenamente, dar a precizat că Franţa nu intenţionează, pentru moment, să trimită avioane în Ucraina.

De asemenea Franța va trimite muniție și piese de schimb pentru armele deja livrate Ucrainei. „Am decis să livrăm noi muniţii”, a confirmat, pe de altă parte, şeful statului francez, precizând că este vorba inclusiv de rachete cu o rază de acţiune care să permită Ucrainei să îşi desfăşoare contraofensiva. „Nu vom livra arme care ar permite (Ucrainei) să ajungă pe teritoriul rusesc”, a precizat Macron, potrivit CNN.

Exit mobile version