Site icon Editia de Dimineata

45 de indicii ca pisica ta vrea să comunice cu tine

Ca orice alt organism viu, pisicile au calități și trăsături distinctive. Totuși, știm cu toții (sau măcar proprietarii pisicilor) că nu există ceva numit comportament „normal” al acestora. Să vedem câteva indicii că pisica ta vrea să comunice cu tine.

În timp ce unele trăsături comportamentale sunt universale în rândul pisicilor, fiecare pisică este diferită. Fiecare pisică are propriul său mod de a face lucrurile, iar proprietarii de pisici trebuie să învețe să decodifice limba animalului lor de companie – mieunatul, împunsăturile și zgârieturile, comportamente comune care au orice număr de semnificații. Desigur, unele dintre acestea pot fi mai deranjante decât altele, dar adesea este vorba pur și simplu de un caz în care pisica este neînțeleasă.

Deși nu vorbim limba felină, am observat câteva trăsături comune între unele dintre aceste obiceiuri.

Nu suntem nicidecum behavioriști de animale sau veterinari, așa că asigurați-vă că vă consultați cu un specialist dacă vreunul dintre aceste obiceiuri este problematic – nu ne credeți doar pe cuvânt. Dar, fără alte formalități, haideți să aruncăm o privire pe furiș la câteva comportamente curioase ale pisicilor, scriu cei de la Racooned.

  1. Lăsați-le să doarmă

Se pare că există o explicație pentru care pisoiul tău vrea să tragă un pui de somn, indiferent de oră. Motivul este că organismul lor eliberează hormonii de creștere necesari pentru dezvoltarea lor în timp ce dorm. Astfel, pisicuțele dorm mai mult decât pisicile adulte.

Pisicile au tendința de a dormi foarte mult deoarece trebuie să economisească acea energie pentru vânătoarea care urmează sau pentru orice altă activitate. Dar, la fel ca noi, chiar și ele adorm din plictiseală. Așa că, dacă vrei să oprești acest lucru, joacă-te cu ele!

  1. Pica

Există o afecțiune la pisici numită Pica – pisicile au tendința de a mesteca obiecte necomestibile, cum ar fi plasticul și alte lucruri. Dacă pisica ta gustă tot ce se află în casa ta, ar trebui să te gândești să o duci la veterinar în loc să limitezi libertatea prietenului tău cu blană.

Nu există studii care să precizeze un motiv concret pentru care apare această afecțiune, dar acest comportament ar putea fi din cauza stresului sau a problemelor calorice. Pisicile mestecă adesea astfel de lucruri pentru că, pentru ele, este o metodă de combatere a stresului. Din păcate, acest lucru le poate afecta sistemul digestiv.

  1. Evitarea

Sunteți la dumneavoastră acasă, relaxându-vă pe canapea. Încercați să vă mângâiați pisica, dar aceasta pare să scape mereu din strânsoarea dumneavoastră iubitoare. Din păcate, începi să te întrebi ce ai făcut ca să meriți un astfel de tratament din partea pisicii tale.

Pisicile își ridică adesea coada și vă arată posteriorul atunci când încercați să le mângâiați, ceea ce poate părea nepoliticos. Dar, nu vă faceți griji pentru că nu este așa. În schimb, este un semn de credință și devotament. Ridicându-și coada, ei încearcă să îți arate că sunt prietenoși! Este ciudat, dar adevărat!

  1. Nu îți lasă spațiu

Este vineri seară, iar tu ieși cu prietenii tăi undeva în afara casei tale. Ați băut mult (apă, bere sau orice altceva care vă convine). Vii acasă după acea noapte plină de evenimente și te duci la baie, dar pisica ta te urmărește cu nonșalanță, ca și cum ar face asta de fiecare dată când mergi la toaletă.

Ei bine, unele studii spun că pisicile au tendința de a-și urma stăpânul acolo unde se duc atunci când se simt vulnerabile. Alte studii spun, de asemenea, că motivul din spatele acestui comportament este curiozitatea lor. Pisicile ar putea fi suficient de inteligente încât să știe că vor primi mai multă atenție atunci când… nu te apropii de telefon.

  1. Câh!

Nu este nimic mai rău decât să găsești un șoarece mort pus lângă picioarele tale. Îți poate strica ziua. Deși este bine că pisica ta își câștigă șederea acționând ca agend de dezinsecție, deși, să recunoaștem, să vezi asta te poate face să pui la îndoială multe lucruri despre comportamentul pisicii tale.

Dacă vi s-a întâmplat așa ceva, iată ce trebuie să știți – pisicile învață comportamente de acest gen de la mamele lor. Cu toate acestea, este posibil ca aceasta să nu fie o tradiție de familie, ci poate că ele vă mulțumesc că aveți grijă de ele oferindu-vă șoareci. Sau, așa cum obișnuiesc să facă pisicile, încearcă să caute atenție.

  1. Fața la perete

Cei mai mulți dintre voi trebuie să fiți familiarizați cu apăsarea capului pe pereți atunci când sunteți frustrați. Se pare că și pisicile au o trăsătură comportamentală similară, deoarece chiar și ele își apasă la întâmplare capul pe pereți. Sau, ar putea fi faptul că v-au văzut făcând acest lucru și acum vă copiază.

Dacă acest obicei este urmat și de sunete neobișnuite pe care pisicile nu le fac des, cel mai bine va fi să vă duceți pisica la un veterinar cât mai curând posibil. Acestea ar putea fi simptome ale unor leziuni nervoase care ar putea fi cauzate de orice, de la traume până la creștere, sau de cine știe ce alte motive necunoscute.

  1. Îngroparea… deșeurilor

Pisicile sunt mai igienice decât câinii atunci când vine vorba de obiceiurile de oliță. Ele sent în avantaj, deoarece se asigură că își îngroapă deșeurile în litieră ori de câte ori merg la toaletă. Totuși, nu ar trebui să primească puncte în plus pentru asta – și pisicile nedomesticate își ascund deșeurile cu pământ.

Pisicile din sălbăticie își îngroapă deșeurile pentru a-și masca mirosul de prădători și, de asemenea, pentru a-și amesteca mirosul cu cel al altor pisici din zonă. Dacă pisicile nu-și ascund deșeurile, asta da, este o problemă. Ar putea fi din cauză că sunt bolnave, anxioase sau pur și simplu… nu le place litiera lor.

  1. Protecția picioarelor

Nimic nu e mai grozav (mai ales dacă ești o persoană care face multe activități fizice) decît să  stai cu picioarele ridicate sau la orizontală. Dar, iată că te bucuri de aceste momente zen,  în timp ce pisica ta vine brusc și se năpustește asupra picioarelor tale.

De fapt, nu sunt prea multe de spus despre asta. Ele doar își exersează săriturile și atacurile, iar această trăsătură nu este agresivă. Pisicile caută întotdeauna să se joace atunci când se plictisesc, deoarece majoritatea pisicilor sunt foarte jucăușe. Așadar, dacă vrei să te menajezi, distrage-le atenția cu o jucărie care scârțâie.

  1. Încrederea este în aer!

Se știe că pisicile adoptă, uneori, un aspect regal când e vorba de pozițiile lor relaxante. Ele se răcoresc de parcă ar fi regii și reginele acestei lumi, iar tu ești animalul lor de companie, și nu invers. Știi despre ce vorbium, nu mai insistăm. Când o fac bine, arată adorabil și se comportă așa pentru că se simt bine cu tine.

Dacă pisica ta se odihnește ca această pisică din imagine, crede-ne când spunem că pisica ta are mare încredere în tine! Atunci când acest nivel de încredere este ridicat, ele devin vulnerabile și își expun burta. Dacă acest comportament este frecvent la pisica ta, înseamnă că este fericită alături de tine.

  1. Încărcarea în jurul

Te-ai întors în sfârșit în umila ta locuință după o zi de muncă agitată și abia aștepți să faci un duș și să te culci. Dar, în timp ce ești în mijlocul somnului, auzi zgomote ciudate. Pisica ta intră în camera ta, brusc, pare agitate și te întrebi ce naiba se întîmplă.

Acești prieteni de blană sunt plini de energie și au nevoie să dea drumul la toată această energie, deoarece nu au opțiunea de a vâna așa cum le spune instinctul. Pisicile domestice aleargă în jurul casei pentru că nu există prea mult spațiu pentru ca ele să umble liber. Dacă pisica ta face aceste lucruri, e semn că trebuie să te joci mai mult cu ea.

  1. Față în față

Majoritatea proprietarilor de pisici pot fi surprinși de disponibilitatea pisicilor de a veni brusc și de a-și îngropa fața în a lor. De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă când nu ne așteptăm, dar este în regulă, pentru că ciocnirea nasului cu prietenul tău blănos este întotdeauna o surpriză plăcută.

Fața ta este un loc fantastic pentru ca prietenul tău blănos să simtă mirosul tău natural unic, prin care încearcă să îți caute esența. De asemenea, îi ajută să se relaxeze, deoarece, pentru ei, este o asigurare că ești tu și nu un străin.

  1. Ce este acest sunet?

Este o seară frumoasă de vară, iar păsările ciripesc în fața ferestrei tale. Dar, de îndată ce pisica ta vede păsările de afară, începe să clănțăne din dinți. Aproape că începe să sune ca și cum ar fi funcționarea defectuoasă a unui mic motor de jucărie.

Experții în pisici au o teorie despre acest sunet – este un sunet de iritare pentru că nu pot prinde păsările prin fereastră. Potrivit unora, este un reflex natural și este ceva ce pisicile fac în timp ce își încălzesc mușchii înainte de vânătoare.

  1. Probleme de muncă

Pisicile au tendința de a întrerupe foarte mult atunci când lucrezi – fiecare proprietar de pisică poate confirma acest fapt. Indiferent de ceea ce faci și de cât de importante sunt sarcinile tale, pisicilor pur și simplu nu pare să le pese. Și acest lucru nu este nimic nou. S-au găsit chiar și manuscrise din secolul al XV-lea cu urme de lăbuțe pe ele.

Pisicile par să te întrerupă în timpul lucrului pentru că observă că faci ceva, ceea ce le face să vrea să-ți caute atenția. Astfel, ele se interpun în mijlocul tău și al sarcinii tale. Așadar, atunci când pisica ta te întrerupe în timpul lucrului, îmbrățișează-o.

  1. Cutii vs “paturi” de lux

Pisicilor nu le pasă dacă le cumperi un pat simplu sau cel mai bun pat disponibil la magazin. Nu le pasă și nu vor sta în el. Există alte zone frumoase în casă în care pisica ta ar prefera să se cuibărească, cum ar fi cutiile, bazinele sau orice altă zonă îngustă.

Motivul din spatele acestui comportament este că pisicile încearcă să obțină un sentiment de siguranță. În mod similar, pisicile mici din sălbăticie vor încerca să se adăpostească în găuri și peșteri dacă se simt amenințate pe teren deschis. Nu există niciun pericol în casa dumneavoastră, dar pur și simplu se simt mai în siguranță în acest fel.

  1. Nu este ceea ce crezi

Impulsul inițial al unui pisoi nou-născut este de a apăsa pe țâțele mamei sale în timp ce îi consumă laptele. Face acest lucru pentru a-i stimula organismul ei să creeze mai mult lapte. Deși poate că sunt pricepuți la frământat, asta nu se datorează faptului că au lucrat într-o pizzerie în viața anterioară sau ceva de genul ăsta.

Chiar și pisicile adulte păstrează această mișcare de frământare și o fac atunci când identifică senzația de confort a mamei lor cu o suprafață moale, care ar putea fi și corpul tău. Multe teorii afirmă, de asemenea, că pisicile fac acest lucru pentru a-și exprima fericirea sau pentru a elibera stresul.

  1. Rostogolirea

Pisicile pufoase care se rostogolesc prin casă arată atât de adorabil! Există multe motive pentru care o pisică se poate rostogoli pe spate, dar există un punct comun, indiferent de motiv – se rostogolesc doar atunci când sunt complet relaxate. Așa cum am menționat mai devreme, ele își dezvelesc burta atunci când se simt foarte bine.

Atunci când se rostogolesc în casa ta, s-ar putea să se scarpine pe spate, să-și întindă mușchii sau să încerce să se joace cu tine. De asemenea, încearcă să își marcheze mirosul rostogolindu-se pe o suprafață. Astfel, este o modalitate prin care își marchează teritoriul.

  1. Ignoranță la vârf

Atunci când compari pisicile cu câinii, pisicile par să aibă un sentiment de importanță și mândrie, ceea ce este o caracteristică semnificativă în sine. Această caracteristică este motivul pentru care își recunosc numele și vocea stăpânului lor, dar nu răspund imediat ca și câinii.

Spre deosebire de câini, pisicile preferă să fie afectuoase când vor ele și nu când vreți voi. Dacă nu încearcă să caute atenție, nu vor răspunde când le chemați. Dar nu vă faceți griji pentru că se vor apropia de dumneavoastră atunci când vor să se joace.

  1. Operă la miezul nopții

Toți proprietarii de pisici își iubesc pisicile și spun doar lucruri bune despre ele. Dar, atunci când felinele încearcă să cânte operă în mijlocul nopții, imediat după ce stăpânii ațipesc, proprietarii de animale de companie încep să își reconsidere alegerile de viață.

Aceste sunete ar putea fi rezultatul unei pisici care încearcă să vâneze sau un strigăt de nefericire pentru că nu există pradă. Așadar, ia în considerare posibilitatea de a te juca cu pisica ta în timp ce ești treaz în timpul zilei, astfel încât să fie obosită când dormi.

  1. Necesități

Stretchingul este un obicei grozav pentru a-ți dezvolta corpul și a ține pasul cu lucrurile. Nu numai că ar trebui să o faci înainte și după antrenamentele tale, dar ar trebui să o faci în general pentru că îți îmbunătățește mobilitatea și sănătatea articulațiilor. Nu e de mirare că pisicile se întind în mod constant.

Ei bine, pisicile se întind pentru a-și pune în mișcare circulația după ce se odihnesc. De asemenea, stretchingul le face să se simtă fantastic!

  1. Obiceiuri vechi

Dacă vremea de afară este rece, o pisică se poate încălzi ghemuindu-se într-o minge mică în timp ce doarme. Este, de asemenea, cea mai bună poziție de dormit pentru pisici, deoarece această poziție le protejează stomacul și alte părți, ceea ce le ajută să rămână în siguranță în timp ce sunt vulnerabile.

Această metodă a devenit, de asemenea, singurul mod în care pisicile sălbatice stau confortabil și la căldură. Majoritatea pisicilor au tendința instinctivă de a se ghemui noaptea, chiar și atunci când le oferiți o pernă confortabilă pe care să doarmă. Vechile obiceiuri chiar mor greu.

  1. Stând în picioare

Să-ți vezi favoritul stând în picioare pe picioarele din spate nu este cel mai obișnuit lucru. Deși pare un pic deplasat, există și o explicație pentru asta.

Dacă o pisică se confruntă cu o amenințare în sălbăticie și nu are șanse mari de a scăpa, ar putea încerca să stea pe picioarele din spate, făcându-se să pară mai mare. Acum știți ce înseamnă – păstrați o distanță de siguranță atunci când pisica dvs. se comportă astfel, cu excepția cazului în care încearcă să ajungă la mâncare.

  1. Miau!

Pisicile nu fac zgomote doar de dragul de a face asta. Ele ar putea încerca să vă transmită un mesaj. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți să ascultați ceea ce încearcă să spună. Și, la urma urmei, cine poate să întoarcă spatele acelor „miau” blânzi?

  1. Direct de la robinet

Pisicile și alte feline au un reflex de sete relativ slab. Astfel, ele se pot deshidrata fără să știe dacă nu există apă proaspătă în apropiere. Dar, unele pisici sunt atât de pretențioase încât chiar își vor ignora bolul de apă pentru a primi în schimb câteva picături de apă de la robinet.

Această trăsătură este o altă trăsătură pe care au preluat-o de la strămoșii lor, deoarece este larg acceptat faptul că apa curgătoare este mai bună decât apa stătătoare în mediul înconjurător. De asemenea, cine nu și-ar dori să aibă apă curată? Știi ce are cel mai bun gust atunci când ți-e sete? Apa proaspătă.

  1. Să fugă pentru a-și salva viața

Ți s-a întâmplat vreodată ca o pisică să se ducă la litieră și apoi să alerge prin gospodărie ca apucata? Dacă acest lucru vă sună straniu de familiar, atunci acceptați felicitările noastre: ați fost martori la ceea ce internetul numește cu drag „the zoomies”.

Deși privitul pisicilor care fac zoom prin casă ca și cum cineva ar fi în spatele lor pare destul de caricatural, există un motiv în spatele acestui lucru. Studiile spun că pisicile fac acest lucru pentru a pune cât mai multă distanță între ele și excrementele lor. Asta pentru ca ele să se poată feri de prădători.

  1. Timp pentru îmbrățișări

Dacă ați văzut un documentar despre lemuri în mediul lor natural, probabil că știți și cum merg ei pe cele patru membre în timp ce coada lor este dreaptă. În mod surprinzător, pisicile au o trăsătură comportamentală similară.

Dacă o pisică are coada dreaptă în sus, ar putea însemna că abia aștepta să te revadă și că îi place prezența ta. Ținând cont de acest fapt, cel mai logic lucru de făcut în acest caz ar fi să îl îmbrățișați pe micuțul prieten de blană.

  1. Înfășurarea cozii lor

Atunci când o pisică încearcă să comunice cu tine, va folosi multe metode care se bazează pe mieunat și pe limbajul corpului. Dar proprietarii de pisici vă vor spune că acestea au, de asemenea, tendința de a stabili un contact fizic.

Modul perfect în care o pisică poate exprima cât de important ești pentru ea este să se înfășoare în jurul tău. Atunci când își înfășoară coada în jurul tău și o freacă, le este ușor să ne îmbrace cu mirosul lor. Până acum, știi de ce fac asta.

  1. Coada căzută

Cei mai mulți oameni spun că dacă are coada căzută este un semn că ar trebui să fii precaut în preajma pisicii tale. O coadă coborâtă indică faptul că nu sunt sigure de ceea ce se întâmplă în jurul lor și s-ar putea să se pregătească pentru ceea ce urmează.

Dar, nu este un adevăr universal că o coadă joasă înseamnă că pisica ta este agresivă sau nesigură. De exemplu, rase precum pisica persană își coboară coada atunci când vor să se joace cu tine. Așadar pisica ta ar putea avea un comportament diferit de celelalte pisici din cartier.

  1. Asta e o chestie triplă!

Știți despre iarba pisicii? Este o plantă cu frunze care este înrudită cu menta, dar pentru noi, nu pare nimic special. Cu toate acestea, unele pisici își pierd literalmente mințile când se află în apropierea ei. Se spune că nu afectează doar pisicile mici. A buimăcit chiar și lei și tigri!

Iarba pisicii are în ea o substanță chimică numită Nepetalactona. Aceasta stimulează senzorii din nasul lor, ceea ce dă un boost de plăcere la cel puțin 70% dintre pisici. Are un high de 10 minute (aproximativ), iar în acest timp, pisicile vor fi foarte active, vor dârdâi și vor scoate și sunete ciudate.

  1. Sunetul de relaxare

Să-ți auzi pisica cum toarce este un sentiment fantastic.

Totuși, în afară de a exprima fericirea și satisfacția, toarcerea are multe alte semnificații. Felinele torc, de asemenea, pentru a comunica între ei și pentru a se răcori atunci când sunt stresați. Modelul de toarcere constantă pare să le calmeze cu adevărat, la fel cum o face și pentru noi!

  1. Aterizare

Pisicile sunt renumite pentru aterizările lor sigure atunci când sar (sau cad) de la înălțimi uriașe. Ele par să aterizeze întotdeauna în patru labe și să se plimbe cu grație ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Acest talent este posibil pentru că au vertebre în plus la nivelul coloanei vertebrale, ceea ce duce la o suplețe care le permite, de asemenea, să aterizeze în siguranță.

Pisicile au această abilitate încă de la naștere și devin maestre la vârsta de șase-șapte săptămâni. Pisicile au corpuri cu oase ușoare și au, de asemenea, un simț al echilibrului la fel de bun ca al oricărui gimnast profesionist.

  1. Comunicarea prin ureche

La fel ca și alte animale, pisicile își folosesc urechile pentru a comunica. De fapt, uneori, pisicile au marcaje pe urechi pentru a le ajuta la comunicare. Dar, indiferent de culoarea blănii, pisicile își mișcă urechile pentru a exprima lucruri precum nervozitatea. Acest lucru poate fi observat atunci când o pisică începe să își miște urechile încoace și încolo.

Dacă urechile lor sunt îndreptate drept înainte, indică faptul că sunt fericite și mulțumite. În mod similar, dacă urechile unei pisici sunt lipite de cap sau îndreptate spre spate, înseamnă că este enervată și speriată. Asta înseamnă, de asemenea, că este timpul să acționați, deoarece ar putea însemna că acestea ar putea avertiza asupra unui pericol.

  1. E timpul să pască

Mamele noastre obișnuiau să spună că pisicile știu cu precizie anumite lucruri despre medicamentele de care ar avea nevoie atunci când sunt bolnave. Nu vorbim despre medicamentele disponibile la farmacie, ci despre cele din natură. Dar care este proprietatea medicinală a ierbii?

Chestia este că pisicile folosesc iarba ca metodă de autopurificare dacă se confruntă cu probleme digestive. În plus, aproape toate speciile de iarbă au acid folic, care este o parte esențială a dietei unei pisici. Așadar, dacă pisica ta paște puțin, asigură-te că iarba este proaspătă.

  1. Țineți la distanță

Se știe: câinii dau din coadă pentru a arăta că sunt încântați. Dar nu este același lucru cu pisicile, pentru că ele nu dau din coadă de bucurie.

Atunci când pisica ta dă din coadă, cel mai bine este să o lași baltă pentru că nu este un semn bun. Pisica se va calma de la sine. Dar, dacă coada se mișcă și sare, înseamnă că pisica este foarte încântată de ceva!

  1. Mușcătură

Ca și alte feline, pisicile sunt vânători înnăscuți. Mama Natură a fost generoasă cu ele, oferindu-le gheare retractabile și un set de dinți ascuțiți ca briciul – de aceea doare când te mușcă. Dar, există câteva motive care stau la baza acestui comportament.

Pisicile mușcă pentru că ar putea încerca să comunice. Ar putea încerca să vă spună că sunt stresate, furioase, speriate sau orice alt lucru de acest gen. Dacă nu este vorba despre asta, s-ar putea să se joace. Oricum ar fi, este ceva natural și nu trebuie să te îngrijorezi prea tare.

  1. Antrenament de vânătoare

Stai la o masă, probabil lucrezi într-o dispoziție relaxată, când, deodată, auzi un zgomot puternic de zdrăngănit. Nu există nicio îndoială că pisica ta este vinovată de acest sunet. Aruncând o privire în jurul laptopului, vedeți că blănoasa  tocmai v-a împins sticla de apă de pe masă.

Mulți oameni de știință spun că pisicile împing lucrurile pe jos din cauza instinctului lor natural de vânătoare. Ele se joacă adesea cu prada lor în sălbăticie pentru a-și exersa abilitățile de vânătoare. De asemenea, ele se plictisesc destul de repede. Așadar, este o modalitate excelentă pentru ele de a-ți atrage atenția.

  1. Obiceiul de a-și mușca unghiile

Mulți dintre noi avem obiceiul de a ne roade unghiile. Adesea, oamenii o fac din cauza stresului, anxietății, nervozității sau a altor emoții. Este un obicei prost, însă, așa că cei care îl fac ar trebui să ia în considerare renunțarea la el și să găsească o altă ieșire pentru stres. Dar de ce își mușcă pisicile unghiile?

Ca și în cazul nostru, faptul că pisicile își rod unghiile este un semn că se simt nervoase sau pur și simplu plictisite. Poate fi, de asemenea, o tactică de îngrijire pentru ele. Dar dacă pisica dvs. își roade constant unghiile, ar trebui să vizitați un veterinar, deoarece ar putea fi și de la o infecție.

  1. Probleme legate de furie

Adesea, oamenii par să înțeleagă că ar trebui să se retragă dacă o pisică începe să șuiere la ei. Pentru cei care nu erau conștienți de acest lucru, da. Pisicile șuieră ori de câte ori sunt furioase. De asemenea, ele vor șuiera și atunci când sunt speriate sau anxioase.

O pisică ar putea începe să șuiere dacă vă percepe pe dumneavoastră sau orice altă ființă umană sau animal ca pe o amenințare. Așadar, ce ar trebui să faci dacă ți se întâmplă așa ceva? Păstrați distanța. Se va liniști de la sine.

  1. Obiceiuri rele

Cei mai mulți dintre noi au citit exemple înfricoșătoare de oameni care se întorc acasă doar pentru a-și descoperi mobila sfâșiată de pisica lor. Acesta este unul dintre motivele pentru care unii oameni sunt sceptici în legătură cu obținerea unei pisici pentru ei înșiși. Din fericire, acest lucru poate fi adesea rezolvat prin obținerea unui loc special de zgâriere pentru pisica ta.

Așadar, întrebarea este: de ce au pisicile aceste obiceiuri distructive? Există trei motive care stau la baza acestora. Unul dintre ele este acela de a elimina celulele moarte din ghearele lor. Doi este pentru a marca zona cu mirosul lor, iar trei este pentru a-și întinde corpul, pentru a se simți bine.

  1. Probleme cu litiera

Mai devreme, am menționat că pisicile lasă la picioarele dumneavoastră animale moarte ca un cadou. La fel ca acel cadou nedorit, nimic nu ucide dispoziția proprietarului de pisici ca și faptul de a-și vedea pisicile făcându-și nevoile în afara litierei. Să-ți începi ziua călcând pe excremente de pisică nu e un lucru plăcut.

Acest comportament poate fi problematic. Pisica pur și simplu s-ar putea să nu-i placă litiera sa sau nisipul pe care îl folosiți în ea. Sau, ar putea fi faptul că vrea ca boxa să fie într-o altă locație. Ar trebui să luați în considerare posibilitatea de a vizita un veterinar dacă acest comportament persistă chiar și după ce schimbați locația cutiei și litiera.

  1. Stăpânii șireți

Nici măcar nu trebuie să fii părinte de pisică pentru a ști că acestea sunt maestre ale comportamentului șiret. Acesta este și motivul pentru care termenul „picioare de pisică” este atât de faimos. Pisicile se mișcă de parcă ar fi făcute din aer! Le place să se furișeze și să alunece prin casă.

Motivul pentru care se furișează este comportamentul lor natural. Pisicile sunt animale șirete, la fel ca alte feline mai mari. Probabil că pisica ta își folosește viclenia pentru a-ți atrage atenția!

  1. Zona de confort

Știi care este unul dintre cele mai bune sentimente din lume? Este atunci când cineva pe care îl iubești își pune capul pe pieptul tău. Pentru momente ca acesta, trebuie să existe multă încredere între două persoane. Lucruri similare se întâmplă și cu pisicile.

Pisicile adoră căldura pe care o emană pieptul oamenilor. De asemenea, le place mirosul nostru și ritmul respirației noastre. Pisicilor le place atât de mult încât le adoarme. Per total, le place pentru că se simt în siguranță și la căldură.

  1. Lovitură de cap

Am menționat mai devreme că pisicile au acest obicei de a-și înfige fața în a ta. De obicei, este blând și nu este un semn de agresiune. Arată încredere și, potrivit oamenilor de știință, este și modul în care o pisică te salută.

Pisicile au acest tip de comportament pentru a exprima faptul că se simt foarte bine cu persoana, animalul sau lucrul din jurul lor. Atunci când pisicile se freacă, ele își transferă și feromonii, marcând, astfel, faptul că este sigur. Există un nume pentru acest comportament: Bunting.

  1. Doar un mit

Faimoasa credință din spatele faptului că pisicile urăsc apa nu este adevărată până la urmă, deoarece unele pisici iubesc apa și își petrec cea mai mare parte a vieții în apropierea ei. Un exemplu excelent este pisica sălbatică pescărească care se găsește în Asia. Poftim. Mitul a fost demitizat.

Dacă ați observat că o pisică a pus laba pe apă, asta înseamnă că vrea să se joace. Dar, unele pisici preferă să bea apă din surse proaspete. În acest caz, baterea apei cu labuța este ceva ce pisica face pentru a aerisi apa, pentru a simula prospețimea ei.

  1. Se scarpină pe spate

Scărpinatul este o activitate plăcută chiar și pentru oameni. Te simți cu atât mai uimit atunci când cineva încearcă să te scarpine pe spate și atinge punctul dulce la care nu poți ajunge cu mâinile tale. În mod similar, pisicile se simt răsfățate atunci când le zgâriem spatele exact în locurile potrivite.

Când îți scarpini pisicuța, iar aceasta își ridică spatele, înseamnă că ai găsit locul potrivit. Ar trebui să iei acest comportament ca pe un compliment. De asemenea, înseamnă că ai câștigat un loc de frunte în grațiile sale.

  1. Mieunatul pentru a obține lucruri

Pisicile sunt maeștri în a face lucrurile așa cum vor ele. Au o mulțime de trucuri în mânecă, cum ar fi frecarea, toarcerea sau chiar mieunatul.

Totuși, pisica ar putea să miaune în acest fel de la senzația de foame, când este blocată undeva sau când vrea să i se dea drumul. Pisicile ar putea, de asemenea, să miaune în acest fel atunci când se simt singure sau nesănătoase, așa că cel mai bine ar fi să vizitați un veterinar dacă această problemă persistă.

Psst. Miau! Poate vrei să citești și

O aplicație îți spune dacă pisica ta e fericită sau are ceva pe suflet

Exit mobile version