Site icon Editia de Dimineata

5 ani fără Avicii. Mama DJ-ului rupe tăcerea: ”Mi se face rău când îi aud muzica. Nu m-am gândit că s-ar putea sinucide”

S-a stins la doar 28 de ani, însă melodiile sale răsună cu succes și astăzi. La 20 aprilie se împlinesc cinci ani de când DJ Avicii, numele real Tim Bergling, a ales să încheie socotelile cu viața pământească.

Suedezul a atins recunoașterea internațională în 2011, iar în anii care au urmat a participat la peste 800 de concerte, organizate în toate colțurile planetei. În 2015, Avicii a avut unul dintre cele mai spectaculoase show-uri pe care festivalul Untold le-a văzut.

Părinții artistului nu și-au revenit nici astăzi. Mama lui Tim, actrița Anki Liden (76 de ani), mărturisește că nu își va reveni niciodată după această cumplită pierdere. Mărturisește că o ia efectiv cu leșinul atunci când îi aude muzica.

Recent am avut din nou un asemenea episod. Eram într-un magazin și a început să răsune la difuzoare una dintre piesele sale. Efectiv a trebuit să mă țin de un obiect de mobilier ca să nu cad pe jos. Starea de leșin îmi revine des. Nu mi-am revenit.

Nu suport să aud muzica lui. Simt că ceva se rupe în mine. Parcă se repetă în mine la infinit momentul în care am aflat vestea. Încep să îmi tremure picioarele și în acest moment în care vorbesc despre asta”, a declarat ea pentru revista suedeză Vi, potrivit Focus.

Motivele pentru care artistul a decis să își pună capat zilelor sunt necunoscute și acum.

Nu a fost vorba de cancer, boli cardiace sau vreun accident. Și era atât de tânăr… Astăzi suntem convinși că suferea de o psihoză, o boală acută. Tim era o persoană introvertită, care mărturisea că viața socială i se pare tot mai dificilă. Dar era și altfel: vesel, amuzant, creativ, prietenos și inimos. E important să nu uităm asta”, spune mama regretatului DJ.

Ea recunoaște că nu s-ar fi gândit niciodată că fiul ei va recurge la un asemenea gest. ”Chiar dacă ne făceam uneori griji pentru felul în care se simțea fizic și psihic, nu au existat niciodată gânduri că s-ar putea sinucide”.

Deși nu a fost diagnosticat niciodată, Tim Bergling ar fi suferit de depresii severe și ar fi avut probleme cu consumul de droguri și alcool. Părinții DJ-ului erau în Oman când au aflat de tragedie. Zborul înapoi în Suedia a fost un chin.

”Nu am putut să mănânc și să beau nimic cu zilele. Parcă uitasem complet cum trebuie să fac asta. Simt că am făcut tot ce puteam face, însă nu a fost suficient. Astăzi simt multă tristețe. dar nu mai am sentimentul de vinovăție. Tim a ales ca noi să nu știm totul. A fost calea pe care a ales-o ca să ne protejeze. Trebuie să respectăm asta.”

Mama îndurerată vorbește cu regret despre cum ar fi arătat viața artistului astăzi.

”Cred că ar fi avut propriul studio de muzică. Sigur și-ar fi luat un câine și sper că ar fi avut și o prietenă. Poate a visat mai tot timpul că va avea o viață obișnuită. Mi-a mărturisit de multe ori că vrea să fie un tată tânăr”, a încheiat mama artistului.

În încheiere, pentru că tot revine în actualitate tema depresiei și a tulburărilor psihice, iată și un ajutor la care se poate apela în caz de nevoie. Este destinat publicului din România:

*Helpline DepreHUB: Pentru sprijin și prim ajutor psihologic, în caz de episoade depresive, anxietate sau atacuri de panică, puteți contacta hubul antidepresie, primul de acest fel din România, la numărul de telefon 037 445 6420 (apelabil gratuit la nivel național din orice rețea). Linia este deschisă non-stop.

Exit mobile version