Site icon Editia de Dimineata

5 filme de Oscar care nu au trecut testul timpului

sursa: independent.co.uk

În fiecare an Academia de film americană selectează cele mai bune filme din anul precedent. Acest grup de profesionişti din industria americană de film este considerat de mulţi autoritatea de căpătâi în domeniu, aşa că un premiu al Academiei este considerat cea mai mare onoare de care poate avea parte un film. Totuși, nu toate filmele nominalizate la premiul Oscar rezistă testului timpului. Iată o listă de zece filme de Oscar care nu au trecut testul timpului, potrivit site-ului collider.com.

„The English Patient” (1996)

sursa: indiewire.com

Acest film a avut nu mai puţin de 12 nominalizări la Oscar, la categoriile cel mai bun film, regie, actor în rol principal, actriţă în rol principal, actriţă în rol secundar, scenariu adaptat, montaj, coloană sonoră, sunet, costume, decoruri, imagine. În cele din urmă a câştigat nouă premii ale Academiei, Ralph Fiennes şi Kristin Scott Thomas ratând însă distincţiile la categoriile cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol principal. Un alt premiu ratat este cel pentru scenariu adaptat, dar Anthony Minghella a obţinut premiul Academiei americane de film pentru cea mai bună regie.

„The English Patient” a fost un film important când s-a lansat în 1996. Este un film epic cu o poveste de dragoste dramatică şi este bazat pe o carte mult iubită: în anii ’90 aceasta era rețeta perfectă pentru a câștiga Oscarul. Filmul a fost şi un mare succes de box office, având încasări de peste 230 de milioane de dolari. În ciuda faptului că a câştigat o mulţime de nominalizări filmul a fost treptat uitat.

„The Full Monty” (1997)

sursa: imdb.com

Filmul a fost nominalizat la Oscar la patru categorii – Cel mai bun film, regie, scenariul original şi cea mai bună coloană sonoră – dar a câştigat numai la ultima dintre ele. Comedia urmăreşte povestea unui grup de bărbaţi şomeri dintr-un orăşel industrial englez care decid să pună în scenă un număr de striptease.

În rândul nominalizărilor la Oscar din anul 1997 au mai făcut parte celebrele „Good Will Hunting”, „L.A. Confidential” sau „Titanic”. Acele filme continuă să fie amintite şi iubite şi astăzi, în timp ce cazul curios al „The Full Monty” este unul care provoacă una dintre cele mai mari nedumeriri în rândul membrilor Academiei din ultimele decenii.

„Chocolat” (2000)

sursa: amazon.com

Filmul a fost nominalizat la categoriile cel mai bun film, actriţă în rol principal (Juliette Binoche), coloană sonoră, scenariu adaptat şi actriţă în rol secundar, dar în cele din urmă nu a primit niciun premiu Oscar.

Acest film urmărește o poveste de dragoste care are loc în Franţa. Firul epic se învârte în jurul unei mame tinere (Juliette Binoche), care deschide un magazin de ciocolată într-un sat francez închistat, schimbându-le viaţa locuitorilor pentru totdeauna. Totuşi filmul nu a primit niciun premiu la gala Oscarurilor din acel an iar în anii care au urmat poveştile de dragoste gen „The English Patient” au început să iasă din graţiile Hollywoodului şi ale Academiei de film.

„In the Bedroom” (2001)

sursa: mubi.com

Filmul a fost nominalizat la categoriile cel mai bun film, actor în rol principal, actriţă în rol principal, scenariu adaptat şi actriţă în rol secundar, dar în cele din urmă nu a reuşit să câştige niciunul dintre aceste premii.

„In the Bedroom” este un film despre care nimeni nu mai vorbeşte în prezent, dar este greu de determinat motivul exact pentru care toată lumea a uitat de această peliculă.

„Babel” (2006)

sursa: alternateending.com

Filmul lui Alejandro G. Inarritu a avut şi el parte de nominalizări la cele mai prestigioase premii ale industriei americane de film la categoriile cel mai bun film, regie, scenariu original, actriţă în rol secundar, coloană sonoră şi montaj. Totuși această producție a câştigat Oscarul doar pentru cea mai bună coloană sonoră.

Pelicula i-a avut pe Brad Pitt şi Cate Blanchett în rolurile principale, dar scenariul ușor confuz s-a soldat cu o producţie plată şi lipsită de semnificaţie. Practic, toţi actorii principali au făcut după aceea filme mai bune obținând ulterior nominalizări importante la Oscar şi chiar premii ale Academiei.

Exit mobile version