Site icon Editia de Dimineata

56 de ani de la prima reprezentație a The Rolling Stones – trupa îndrăgită de generații întregi

sursa: stylechicago.com

Articol realizat de Cristian Țene

În 1960 Mick Jagger și Keith Richards s-au regăsit întâmplător pe peronul gării orașului Dartford și au hotărât să formeze alături de Dick Taylor grupul „Little Boy Blue & The Blues Boys”. Doi ani mai târziu, în iunie 1962 se înființează trupa The Rolling Stones formată din Mick Jagger (voce), Keith Richards (chitară solo), Ian Stewart (pian), Brian Jones (chitară ritmică), Dick Taylor (bass) și Tony Chapman (tobe).

Sursa: societyofrock.com

Pe data de 12 iulie 1962 noua trupă formată The Rolling Stones a suținut primul lor concert pe scena  clubului Marquee din Londra în fața unui public de 100 de persoane, unde trupa a interpretat melodii din stilul blues din Chicago ca Chuck Berry and Bo Diddley. Puțini ar fi crezut că după un concert nu prea reușit, acei tineri îmbrăcați neglijent vor ajunge peste ani adevarate staruri rock, care vor influența o generație și vor rescrie istoria rock’n’roll. Apoi au semnat un contract cu Decca Records care le-a asigurat rampa de lansare. Această casă de producție este cunoscută după ce a refuzat să colaboreze cu Queen.

Sursa: 947wls.com

În decursul jumătății de secol de activitatea trupei, ea a lansat 55 de albume și colaborări și a avut 37 de piese în top 10. Ca urmare a acestor succese, în anul 1989 a fost inclusă în Rock’and’Roll Hall of Fame, iar în 2004 revista Rolling Stone i-a clasat pe locul 4 în Cei mai mari 100 de artiști ai tuturor timpurilor.

Un aspect haios ce ține de trupa The Rolling Stones este legat de faptul că în organizarea turneului din 1965 aceștia nu au putut găsi cazare în New York, fiind refuzați de 14 hoteluri, și nu pentru motivul că erau renumiți că devastau camerele de hotel. Motivul era că cei din conducerea hotelurilor nu puteau să țină la distanță fanii și să nu pătrundă în camerele starurilor.

Sursa: travel.cnn.com

Exit mobile version