Site icon Editia de Dimineata

6 trucuri pentru un parfum DIVIN

Atunci când porți parfumul preferat ai mai multă încredere în tine, iar acest lucru va fi vizibil și pentru cei din jur. Iată 6 trucuri pentru un parfum DIVIN.

Se spune că mirosul definește o persoană, așa că cel mai probabil îți dorești ca mireasma ta preferată să se păstreze cât mai mult pe piele sau pe haine.

Ei bine, persistența parfumului variază în funcție de mai mulți factori, precum modul de aplicare, calitatea lui, tipul de piele, dar și felul în care îl aplici sau îl depozitezi.

Pentru a te bucura timp îndelungat de aroma ta preferată, există câteva trucuri pe care e bine să le știi și să le pui în aplicare. O persistență mai bună a parfumului nu înseamnă să exagerezi cu cantitatea pe care o aplici. Cu alte cuvinte, nu e nevoie să faci baie în parfum ca să miroși excelent întreaga zi.

Iată câteva ponturi care te vor ajuta să lași în urma ta un miros plăcut întreaga zi:

Alege parfumul corect

Poate că miroase frumos pe altcineva, dar ție nu ți se potrivește. Trebuie să ceri părerea celor care contează. Faptul că poartă numele vedetei preferate sau e un nume pe care îl găsești doar în Dubai posibil să nu fie un argument.

Este o chestie de PH, de dragoste, de chimie și de alchimie  dacă vrei. Nu e simplu, dar ai câteva parfumerii bune de unde poți alege. Ia-le la rând să nu te ia la ochi bodyguarzii.

Calitatea parfumului e esențială

Înainte de toate, alegerea parfumului este importantă pentru a mirosi bine întreaga zi. Un parfum original va asigura o persistență sporită, așa că e bine să investești în calitatea lui.

Apa de parfum va fi mai intensă și mai concentrată decât apa de toaletă, de exemplu, însă indiferent pentru care optezi, asigură-te că parfumul nu este contrafăcut.

Așadar, dacă vrei ca parfumul pe care-l folosești să fie persistent și să nu se evapore la scurt timp după ce l-ai folosit asigură-te că este unul de calitate.

Hidratează pielea înainte de a aplica parfumul

Unul dintre momentele ideale pentru a pulveriza câțiva stropi de parfum este imediat după duș. Explicația este cât se poate de simplă. După baie, porii rămân deschiși, astfel că pielea va absorbi mult mai bine mirosul și-l va păstra timp mai îndelungat. Un alt truc important în acest sens îl reprezintă hidratarea corpului. Aplică cremă înainte de a folosi parfumul și vei vedea că persistă mai mult. E suficient să utilizezi o cremă hidratantă de corp, însă pentru un plus de intensitate, poți opta pentru una din gama parfumului. Există brand-uri care au loțiuni și creme cu aceeași mireasmă.

6 trucuri pentru un parfum DIVIN. Aplică-l în zonele potrivite

Mmm, despre acest lucru s-au scris tone de cărți.

E greșit să crezi că poți pulveriza parfumul la întâmplare. Punctele corpului tău cu puls sunt cele unde ar trebui să fie aplicat pentru a persista mai mult. Pe gât și după urechi sunt cele mai populare zone, însă la fel de indicate sunt și încheieturile mâinilor, la interiorul cotului și chiar în spatele genunchilor.

Cea din urmă zonă este una dintre cele mai călduroase din tot corpul, astfel că odată aplicat parfumul acolo acesta va fi emanat câteva ore bune. Desigur, acest truc este valabil pentru doamne și domnișoare în anotimpul cald, atunci când poartă rochii sau fuste.

Părul este, de asemenea,  cel mai potrivit pentru a păstra aroma parfumului. Ai grijă să nu aplici direct pe podoaba capilară căci alcoolul pe care-l conține ar putea deshidrata șuvițele. Ai două variante, fie pulverizezi în aer, deasupra capului, lăsând particulele să cadă uniform, fie parfumezi peria și periezi vârfurile.

6 trucuri pentru un parfum DIVIN. Depozitează-l corect

Un alt aspect de care e posibil să nu fi ținut cont până acum este locul unde ții parfumul. Este contraindicat să-l păstrezi în baie din cauza aburilor și a căldurii. Ține-l într-un sertar sau dulap, ferit de temperaturi ridicate și de razele soarelui.

Apelează la reîmprospătare

Dacă ai apelat la toate trucurile prezentate mai sus și chiar și așa îți dorești o și mai îndelungată prospețime pe parcursul zilei atunci apelează la reîmprospătare. Poartă în geantă sau în buzunar o mostră din parfumul tău preferat și aplică-l discret la interval de câteva ore pe gât sau la încheieturi.

Nu uita că nu trebuie să freci zonele în care te-ai dat cu parfum, căci aroma se va estompa, iar particulele se vor evapora mai ușor. După aplicare, așteaptă 30 de secunde să se usuce, apoi îmbracă-te. În acest mod te vei bucura de prospețimea lui pentru multă vreme.

Exit mobile version