Site icon Editia de Dimineata

7 lucruri fascinante despre țara ta care te vor face să fii mândru că ești român

Sursa: radiocluj.ro

În ultimul timp, noi, românii scoatem în evidență doar lucrurile negative legate de țara noastră, însă, străinii văd atâta frumusețe în România, amintindu-ne în același timp faptul că suntem deținătorii unor lucruri superbe, pe care ar trebui să le promovăm mai mult! Iată mai jos 7 lucruri de care ar trebui să fii mândru ca cetățean român:

1. Adăpostește cea mai grea și a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume!

Palatul Parlamentului se află în centrul Bucureștiului și este una din minunățiile lumii, care cuprinde 9 etaje la suprafață și alte 9 în subteran.

Acesta a fost construit într-o perioadă cu mari privațiuni economice, din vremea lui Nicolae Ceaușescu, iscând mari controverse pe atunci. Casa Poporului se împarte în 3 registre principale: Zona sălilor principale a galeriilor și a cabinetelor, Zona de birouri și belvedere, cu trei săli pe fiecare etaj.

La clădirea cu o suprafață de 365.000 mp, au muncit 100.000 de oameni și a fost construită cu materiale aproape în întregime românești, dintre care 1.000.000 mc de marmură, 550.000 tone de ciment, 700.000 tone de oțel, 2.000.0000 tone de nisip, 1.000 tone de bazalt, 900.000 mc esențe de lemn, 3.500 tone de cristal, 200.000 mc de sticlă, 2.800 candelabre, 220.000 mp de covoare și 3.500 mp de piele.

 

Sursa: turystyka.wp.pl

2. Are unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din lume!

Transfăgărășanul este drumul printre munții Făgăraș care începe din Brașov și se termină în județul Sibiu. Cu o lungime de 152 km, drumul face legătura între cele două provincii istorice Muntenia și Transilvania.

Sursa: travelmarketingstudio.com

 3. România deține una din cele mai frumoase bookshop-uri din lume!

Cărturești Carusel, este situată în Centrul Vechi al Bucureștiului și se desfășoară pe 6 niveluri însumând 1000mp.

Aceasta se află în interiorul unei case monument, fiind un experiment de locuire culturală a centrului vechi. Pe lângă frumusețe, locația oferă spațiu de lectură, socializare și explorare artistică, plus un bistro la ultimul etaj, un spațiu multimedia la subsol și o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj.

Sursa: interiordesign.net

 

4. Tot aici este și o copie de cea mai bună calitate a Arcului de Triumf. Cine mai are nevoie de Paris?

Acesta a fost construit între anii 1921 și 1922 și reprezintă simbolul victoriei României în Primul Război Mondial, legând în același timp Bucureștiul de vechea Romă.

Sursa: stiri.tvr.ro

5. Aici un munte sculptat după chipul lui Decebal!

Undeva pe la Porțile de Fier, pe Dunăre, stă așezată sculptura realizată între anii 1994-2004, care-l întruchipează pe cel care a luptat împotriva Imperiului Roman, Decebal.

Sursa: observator.tv

6. Dacă vrei să te simți ca la Hollywood, România sare iar în ajutorul tău!

Brașovul a „furat” ideea numelui urcat pe munte și așa a ajuns să semene cu un mic Hollywood.

Sursa: preferate.net

 7. Sunt deținătorii multor descoperiri!

Așadar, România se mândrește cu multe nume, în diverse domenii, cum ar fi Nicolae Paulescu (cel care a descoperit insulina),  Henri Coandă (cel care a inventat motorul cu reacție modern), sau Petrache Poenaru (creatorul stiloului).

Sursa: mixdecultura.ro

Sursa: playtech.ro

Sursa: adioromaniacultural.ro

Exit mobile version