Editia de Dimineata

8 sfaturi pentru încărcarea (și utilizarea) mașinii de spălat vase în mod corect

Niciun alt aparat de uz casnic nu este la fel de controversat ca umila mașină de spălat vase. De câte ori nu v-ați întrebat care este cel mai bun mod de a încărca mașina de spălat vase? Sau a cui este rândul să o golească? Sau cine a pus furculița murdară cu toate cele curate?

Pentru a vă ajuta, am strâns cele mai bune sfaturi și trucuri pe care să le urmați când vine vorba de mașinile de spălat vase.

1. Folosiți mai puțin detergent pentru mașina de spălat vase.

Majoritatea dintre noi folosim prea mult detergent pentru mașina de spălat vase. Mult prea mult. Și nu numai că ne costă bani, dar prea mult detergent ne poate zgâria vasele sau poate face ca paharele să iasă tulbure. Fie că utilizați lichide, pulbere sau chiar capsule, aveți nevoie de mult mai puțin decât recomandă ambalajul.

2. Încărcați farfuriile astfel încât să fie orientate spre centru.

Brațul pulverizatorului funcționează din mijloc spre exterior, așa că doriți să încărcați farfurii – și funduri de tăiat – orientate spre mijlocul mașinii de spălat vase. În acest fel, vor primi cu siguranță tratamentul adecvat de pulverizare de care au nevoie.

3. Adăugați din când în când un bol plin cu oțet.

Dacă aveți apă dură în zona dvs., este posibil să observați pete pe vase sau că paharele dvs. se înnorează. Cea mai simplă soluție? Puneți un vas plin cu oțet pe raftul superior înainte de a rula un ciclu. Va acționa ca un agent de clătire și va combate acea pată de apă dură.

4. Sau luați în considerare un agent de clătire propriu-zis.

În plus față de acele pete de apă dură, agentul de clătire vă poate ajuta vasele să se usuce mai bine, ceea ce este util dacă omiteți ciclul de căldură pentru a economisi energie sau dacă observați că vasele sunt încă umede când ciclul de căldură se termină.

5. Folosiți un săculeț de rufe din plasă.

Concepute din punct de vedere tehnic pentru a proteja lenjeriile delicate de mașina de spălat rufe, sacii de rufe din plasă pot fi de asemenea folosiți în bucătărie. Încărcați unul cu obiecte mici și așezați-l pe raftul superior, pentru a împiedica pierderea pieselor menționate.

6. Folosiți un grătar de sârmă.

Pentru articolele care sunt prea mari pentru un sac de rufe din plasă, dar care nu sunt suficient de mari încât să nu se întoarcă în timpul unui ciclu, luați în considerare un suport pentru vase. Întoarceți-l cu susul în jos și folosiți-l pentru a ancora articole în jos.

7. Includeți câteva lucruri surprinzătoare.

Mașina de spălat vase vă poate spăla mai mult decât vasele. O puteți pune în funcțiune pentru a curăța hardware-ul dulapului dvs., plante false, capace pentru întrerupătoare de lumină și multe altele.

8. Descărcați mai întâi partea de jos.

Când este timpul să puneți la loc vasele complet curate, începeți cu raftul inferior. În acest fel, dacă ceva din raftul superior are apă colectată, nu o veți vărsa peste vasele uscate de mai jos. Acest lucru este esențial, pentru că nu este indicat să puneți vase încă ude în dulapuri.

Exit mobile version