Site icon Editia de Dimineata

85 de sportivi români au asigurate biletele pentru JO 2024

Luptătoarele Cătălina Axente și Kriszta Incze s-au calificat, vineri, la Jocurile Olimpice de vară de la Paris.

Ambele sportive au avut un parcurs fără greşeală la turneul preolimpic mondial de la Istanbul.

Cătălina Axente a învins-o în optimile categoriei 76 de kilograme pe lituanianca Kamile Gaucaite, în sferturi a dispus de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier, iar în semifinale s-a impus în faţa belarusei Anastasia Zimiankova.

La rândul său, Kriszta Tunde Incze a învins-o în optimile categoriei 62 de kilograme pe australianca Nachi Masuda, în sferturi a trecut de chinezoaica Jia Long, iar în semifinale a câştigat meciul decisiv cu belarusa Veronika Ivanova.

La categoria 68 de kilograme, Alexandra Nicoleta Anghel a învins-o în preliminarii pe italianca Dalma Caneva, în optimi s-a impus în faţa kazahei Elena Şalîghina, în sferturi a trecut de letona Elma Zeidlere, dar a pierdut semifinala cu indianca Nisha Nisha.

Românca va mai avea o şansă de a ajunge la Paris, dacă va câştiga meciul pentru bronz şi barajul pentru JO 2024 cu cealaltă medaliată cu bronz a categoriei.

La momentul actual, România are 4 luptători calificaţi la JO 2024, după ce Andreea Beatrice Ana a obţinut biletul la turneul preolimpic european de la Baku, iar Alin Alexuc-Ciurariu s-a calificat joi.

Lotul tricolor pentru competiția de la Paris a ajuns la 85 de sportivi.

Team Romania pentru Jocurile Olimpice

Exit mobile version