Site icon Editia de Dimineata

A fost creat parfumul unisex cu aromă de carte

Oricât de departe am fi ajuns cu tehnologia și oricât de ușor ne este să folosim textul în format digital, cartea rămâne carte, cu farmecul ei și chiar cu mirosul ei specific. Sunt oameni pentru care nimic în lume nu ar putea egala mirosul cărții și plăcerea de a răsfoi pagină cu pagină. Și cărora le lipsește acum, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, tocmai plăcerea mersului la librărie

A fost creat parfumul cu aromă de carte. Unde poate fi găsit

Pentru cei nostalgici după reconfortantul parfum al cărților, chiar al celor uzate, din anticariate, o librărie din Oregon, Powell’s City of Books, a lansat un parfum unisex, denumit ”Powell’s by Powell’s”, care cuprinde mireasma cărților, relatează CNN.

Cei de la Powell’s s-au inspirat să le ofere ceva reconfortant iubitorilor de cărți, și au creat o esență care reproduce mirosul de hârtie veche și recreează atmosfera unui labirint de cărți, unei biblioteci secrete.

„Powell’s by Powell’s” se vinde într-o sticluță de 30 ml, cu un ambalaj care imită o carte și care poate fi expusă pe un raft printre alte volume. De la lansarea produsului pentru precomandă, libraria a primit deja peste 1.200 de comenzi, reactia oamenilor fiind „covârșitor de pozitivă”.

 

Parfumul este o amintire despre unul dintre lucrurile îndrăgite de bibliofili

Proprietara librariei, Emily Powell, a declarat că parfumul este o amintire minunată despre unul dintre lucrurile pe care bibliofilii le îndrăgesc la librariile independente, asa cum este si Powell’s. Ea a adaugat ca „în aceste vremuri dificile si stresante, Powell’s by Powell’s este cadoul perfect pentru a provoca amintiri pozitive pentru iubitorii de cărți de pretutindeni.”

Conform descrierii, Powell’s by Powell’s îi transportă pe cei care îl folosesc într-un loc de mirare, descoperire și magie, cunoscut până acum doar în literatură.

 

 

Exit mobile version