Site icon Editia de Dimineata

A început admiterea anticipată la Politehnica București

Universitatea Politehnică din Bucureşti a început sesiunea de admitere anticipată cu data de 1 februarie. Astfel, tinerii care optează pentru o carieră în inginerie, energetică sau robotică se pot înscrie la admiterea anticipată.

Aceasta se va finaliza după examenul de Bacalaureat, iar înmatricularea efectivă este condiţionată de deţinerea diplomei de Bacalaureat.

“Peste 80% din locurile noastre de admitere sunt scoase la concurs în această etapă de admitere anticipată. Facultăţile care organizează examen scris vor avea admitere anticipată cu un examen scris în luna aprilie, înaintea examenului din iulie. Şi pentru aceste facultăţi acei candidaţi care vor să îşi încerce şansa mai devreme, să aibă două şanse, sunt aşteptaţi în luna aprilie pentru examenul de la admiterea anticipată”, a explicat rectorul Universității Politehnice București, Mihnea Costoiu, la Serviciul de noapte de la postul Radio România Actualități.

Vor organiza examen de admitere scris Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Admiterea se va face prin concurs de dosare la facultăţile: Inginerie Electrică, Energetică, Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Inginerie Industrială şi Robotică, Ingineria Sistemelor Biotehnice, Transporturi, Inginerie Aerospaţială, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Inginerie Chimică şi Biotehnologii, Inginerie în Limbi Străine, Ştiinţe Aplicate, Inginerie Medicală, Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor.

Toate detaliile se găsesc pe platforma https://admitere.pub.ro/

Universitatea Politehnică București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România și în ultimii ani, își adaptează rapid oferta educațională la noile cerințe de pe piața muncii.

„Forța universității noastre constă în faptul că reușește să adapteze candidatul, studentul, inginerul la societatea viitorului. Aceasta este marea forță a acestei universități. Anul acesta aniversăm 205 de ani și reușim să pregătim oameni nu doar pentru ziua de mâine, ci pentru ziua de poimâine, pentru viitor”, a subliniat Mihnea Costoiu.

Beneficiile studenților la Politehnica București: program de mentorat și asigurarea de locuri de muncă

Universitatea Politehnică are parteneriate cu firme și operatori economici pentru integrarea studenților pe piața muncii, dar și programe de mentorat și orientare în carieră.

„Încercăm să aducem industria alături de noi și să oferim acest traiect: ai venit din liceu, ai intrat în facultate și-ți oferim și locurile de muncă. Mai mult decât atât, în ultimii ani am dezvoltat o agenție internă a universității, care se numește ‚POLI Jobs’, astfel încât la finalul studiilor, tinerii să aibă un loc, două, cinci, șapte, 100 de locuri de muncă oferite de universitate, fără să caute. În urmă cu 10 ani era mai complicat să oferim aceste locuri de muncă. Anul trecut am încheiat anul cu 30.000 de locuri de muncă adunate la ‚POLI Jobs’ pentru o generație de 3500 de absolvenți. Astăzi nu este problema dacă avem locuri de muncă. Problema noastră este dacă avem suficienți ingineri pentru locuri de muncă pe care îl avem”, spune rectorul Mihnea Costoiu.

Exit mobile version