Site icon Editia de Dimineata

A murit Barbara Walters, o legendă a jurnalismului american

Barbara Walters Special- 1999: (L-R) Barbara Walters sitting with Oprah Winfrey. (Photo by Virginia Sherwood/Disney General Entertainment Content via Getty Images)

Jurnalista americană Barbara Walters, prima femeie care a prezentat un jurnal de ştiri de seară în Statele Unite, a murit la vârsta de 93 de ani, a anunţat vineri postul ABC, angajatorul său de lungă durată.

Această legendă a peisajului audiovizual american îşi luase rămas bun în 2014, cu un „a bientôt” în franceză, după mai bine de 50 de ani de carieră în televiziune. Avea la acel moment 84 de ani, scrie France Presse, preluată de agerpres.ro.

Postul american nu a precizat cauza decesului şi nici nu a indicat unde a murit Barbara Walters.

Walters a intervievat fiecare preşedinte american, de la Richard Nixon la Barack Obama, lideri străini precum Saddam Hussein, Anwar Sadat, Fidel Castro sau Dalai Lama şi celebrităţi ca Bette Davis şi Angelina Jolie.

Ea însăşi a devenit o celebritate în lumea ştirilor americane, în special în cadrul emisiunii zilnice „The View”, pe care a creat-o în 1997 la ABC.

Walters a câştigat 12 premii Emmy, toate, cu excepţia unuia, în perioada în care lucra la ABC, a adăugat reţeaua de televiziune.

Când s-a retras, în 2014, a declarat că este fericită că a fost o pionieră într-o profesie rezervată mult timp bărbaţilor. Hillary Clinton a venit să îi aducă un omagiu, la fel ca şi prezentatoarea şi producătoarea TV Oprah Winfrey şi circa 20 de jurnaliste TV.

În 1976, Barbara Walters a fost prima femeie care a prezentat ştirile de seară „ABC Evening News”, câştigând un salariu fără precedent de un milion de dolari pe an.

Doi ani mai târziu, a fost coprezentatoarea unei emisiuni matinale la NBC. Dar a fost un „eşec”, îşi va aminti Barbara Walters 40 de ani mai târziu. „Coprezentatorul meu nu a vrut o parteneră (de sex feminin) şi nici publicul nu a vrut”, a povestit jurnalista.

Ea a continuat să îşi lase amprenta asupra peisajului audiovizual american prin interviurile sale în stil unic, de la cel cu Vladimir Putin sau cu Michael Jackson la cel cu Margaret Thatcher sau cu Indira Gandhi.

Foto: Barbara Walters și o altă jurnalistă celebră, Oprah Winfrey/Facebook Oprah Winfrey

Exit mobile version