Editia de Dimineata

A murit Bogdan Stanoevici. Actorul a fost răpus de COVID-19

Actorul și fost ministru Bogdan Stanoevici a murit din cauza COVID-19, anunță Antena3.

El a fost supus recent şi unei intervenții prin care i-au fost puși plămânii în repaos total timp de 7 până la 15 zile, cu ajutorul unui echipament medical revoluționar, ECMO. Practic, oxigenarea lui se făcea doar extracorporal. Din păcate, pentru ca acest ajutor să poată fi acceptat de organism, trebuie ca în organism să mai existe resurse pentru a continua lupta pentru viață.

Stanoevici a fost unul dintre marii contestatari ai măsurilor de protecție luate de autorități.

Internat iniţial la Spitalul ”Sf. Pantelimon” din Capitală, Bogdan Stanoevici a fost intubat pe 16 decembrie, în stare gravă, iar două zile mai târziu a fost transferat la ATI, unde s-a ales şi cu o infecţie nosocomială, potrivit adevarul.ro.

La 24 decembrie, Bogdan Stanoevici a fost preluat de la Spitalul ”Sf. Pantelimon” din Capitală şi transferat la Institutul Inimii din Capitală, unde echipa coordonată de prof. dr. Şerban Bubenek a făcut tot posibilul să-l salveze.

Potrivit Antena3.ro, starea lui Bogdan Stanoevici era critică. Actorul era la Terapie Intensivă, plămânii săi fiind extrem de afectaţi şi necesitau ventilare artificială. După conectarea la ECMO, spuneau medicii, următoarele săptămâni erau critice.

Bogdan Stanoevici a fost, printre altele, ministru și candidat la Președinție.

Bogdan Stanoevici a fost numit ministru delegat pentru românii de pretutindeni, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, prin Decretul nr. 261 din 5 martie 2014.

A absolvit Institutul de artă teatrală și cinematografică I. L. Caragiale din București. Încă din primul an de facultate joacă pe scena Teatrului Național din București, alături de nume sonore ale scenei românești. Tot în primul an de facultate debutează și în cinematografie, sub îndrumarea și atenția profesorului său, Amza Pelea.

În perioada 1977-1979, este prezent în multe producții cinematografice, de teatru și de televiziune. Interpretează roluri importante în 13 lungmetraje, peste 15 filme de televiziune și joacă în zece piese de teatru.

În anul 1989 se stabilește în Franța unde își continuă cariera, jucând alături de nume importante ale cinematografiei franceze. De asemenea, reușește să înregistreze o bogată carieră teatrală.

Revine în România în anul 2011, cu ocazia premierei filmului “Misiunea directorului de resurse umane”, o producție israelo-franco-română, în care interpretează un rol dramatic, foarte apreciat de critica de specialitate. Cu această ocazie, își anunță intenția de a se stabili din nou în România și de a reveni în viața teatrului românesc.

La începutul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției cu coronavirus pentru că este ”sănătos”. Acesta afirma că și-a făcut lunar testul anti-COVID, iar toate au ieșit negative.

”Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Bogdan Stanoevici, potrivit Agerpres.

 

Exit mobile version