Editia de Dimineata

A murit indianul care avea 38 de soții. De bătrânețe și boală, nu de epuizare

Un bărbat din India, care avea 38 de soții și despre care se crede că ar fi fost capul celei mai numeroase familii din lume, a murit la vârsta de 76 de ani.

Ziona Chana, liderul unei secte religioase care practică poligamia, a lăsat în urma lui 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi.

Informaţia a fost confirmată de prim-ministrul statului indian Mizoram, Zoramthanga, care a transmis condoleanţe familiei îndoliate prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Potrivit presei indiene, Ziona Chana suferea de diabet şi de hipertensiune, scrie IndiaTimes.

Câteva controverse

Este greu de spus dacă Ziona Chana era într-adevăr capul celei mai numeroase familii din lume, întrucât şi alte persoane revendică acest titlu. În plus, nu există nicio omologare Guiness Book of Records pe această temă.

Deşi mai multe companii media locale au afirmat că Ziona Chana deţinea „recordul mondial” pentru familia sa numeroasă, deocamdată nu este cunoscută categoria globală în care ar fi fost înscris respectivul record.

Familia Chana a apărut de două ori în populara emisiune TV „Ripley’s Believe it or Not”.

De asemenea, este greu de estimat şi numărul exact al membrilor familiei Chana. Cel puţin un articol de presă a raportat că bărbatul indian avea de fapt 39 de soţii, 94 de copii, 33 de nepoţi şi un strănepot, iar întreaga familie ar fi avut 181 de membri.

Familie numeroasă, renumerație mică…

Familia lui Ziona Chana locuieşte împreună într-o clădire cu patru etaje, denumită „Chuuar Than Run” („Casa noii generaţii”) şi care are 100 de camere. Soţiile sale împart un dormitor aflat lângă cel al lui Chana, potrivit presei locale.

Clădirea este o atracţie turistică majoră în statul Mizoram, iar turiştii din lumea întreagă vin în satul unde trăieşte familia pentru a asista la activităţi din viaţa de zi cu zi a acesteia.

Familia sa era foarte bine organizată, iar de acest lucru se ocupa cea ma vârstnică dintre soțiile lui. Numai la masa de seară, scrie India Times, se consumau 100 de kilograme de orez, 60 de kilograme de cartofi și 30 de pui.

Potrivit Reuters, Ziona Chana s-a născut în 1945 şi a cunoscut-o pe cea mai vârstnică soţie a lui, cu trei ani mai mare decât el, pe vremea când avea 17 ani.

Familia face parte dintr-o sectă creştină – Chana Pawl – cu aproximativ 2.000 de adepţi. Toţi membrii sectei locuiesc în jurul casei deţinute de Ziona Chana în Baktawng Tlangnuam, un sat aflat la o distanţă de aproximativ 55 de kilometri de Aizawl, capitala statului Mizoram.

Casa cu 100 de camere

Exit mobile version