Site icon Editia de Dimineata

A murit prima soție a lui Alain Delon, Nathalie. Femeia pentru care EL a părăsit-o pe Romy Schneider

Actriţa franceză Nathalie Delon a decedat joi la Paris, la vârsta de 79 de ani.

Mama mea a decedat în această dimineaţă la ora 11:00, la Paris, înconjurată de cei apropiaţi. A murit din cauza unui cancer cu evoluţie rapidă”, a declarat fiul lui Nathalie şi Alain Delon, Anthony.

Nathalie era cunoscută în special pentru rolul din ”Le Samourai”, de Jean-Pierre Melville, pelicula în care a jucat alături de soţul său din vremea aceea, Alain Delon.

Nathalie Delon a avut roluri secundare în circa 30 de filme până la începutul anilor ‘1980, printre care ”L’Armée des ombres” (1969), tot în regia lui Jean-Pierre Melville, ”Docteur Justice” (1975), de Christian-Jaque, şi ”Une femme fidele” (1976), în regia lui Roger Vadim.

Femeia pentru care EL a părăsit-o pe Romy Schneider

Cei doi – Nathalie și Alain – s-au întîlnit în 1962, pe când ea avea 21 de ani iar el, un star în ascensiune, 27.

Tânăra de 21 de ani cu ochi verzi superbi  îl cunoaşte întâmplător, într-un club de noapte din Paris, pe Alain Delon, care pe atunci era logodit cu actrița Romy Schneider.

Povestea spune că cei doi s-au întîlnit întîmplător în drum spre toaletă. Alain Delon băuse fără măsură și fără a se mai putea controla a vomitat peste tânără. După întîmplarea nefericită Alain i-a cerut să îl conducă acasă. Nathalie a accepta și acest lucru a fost începutul unei frumoase și nebune povești de dragoste. A devenit prima soție a lui Alain Delon și mama primului său copil.

Cei doi trăiesc o pasiune secretă înainte ca Delon să se despartă de Romy şi să se căsătorească cu Nathalie în august 1964. În cea mai strictă intimitate.

Cuplul se îmbarcă la bordul vasului ”France”, unde îşi petrece luna de miere. După care se mută la Los Angeles, unde, o lună mai târziu, se naşte fiul cuplului, Anthony.

Certurile

Foarte rapid, între cei doi, care locuiau într-o superbă vilă în Hollywood, apar neînţelegerile, prezente de asemenea şi pe platourile de filmare ale peliculei ”Le Samourai”.

De vină, caracterul lor exploziv. Se certau mult și des, iar deseori Nathalie devenea imposibil de controlat – arunca spre partenerul ei cu tot ce-i venea la îndemână – farfurii scumpe, tăvi, statuete de bronz. La un moment dat, într-un nou acces de nervi Natalie a spulberat ușa dormitorului cu un foc de carabină. „Ne iubeam între două accese de râs și furie”, povestea Natalie chintesența relației lor.

Cei doi actori divorţează repede, în februarie 1969.

Alain Delon a avut mai multe relații de notorietate. După cele cu Romy Schneider și Nathalie Delon, în 1969 se logodește cu actrița Mirreile Darc. Între 1987 și 2002 este căsătorit cu fotomodelul Rosalie van Breemen.

Exit mobile version