Site icon Editia de Dimineata

A participat sau nu Putin la Slujba de Înviere? Scenele cu el ar fi fost filmate și lipite transmisiei. AP zice că nu!

Știrea zilei de ieri (una dintre ele, cel puțin) a fost că Putin a luat parte la Slujba de Înviere de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Se pare că din nou avem parte de un trucaj propagandistic. Sau poate nu.

Transmisia LIVE de la Slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill, și la care a luat parte inclusiv primarul Moscovei, Serghei Sobianin, posibil să fi fost, la fel ca întâlnirea cu stewardesele sau concertul de pe stadion, de acum câteva săptămâni, “trucuri” video.

În realitate, există persoane care afirmă că scenele cu Vladimir Putin au fost filmate separat și “lipite” ulterior de transmisia în direct.

Deși prezența lui Putin la această slujbă a devenit o tradiție, un film apărut pe twitter pare a arăta imagini de la respectiva filmare separată. Putin este aproape singur în biserica goală.

Cu toate acestea, AP, care a participat la respectiva slujbă din biserică a pus imaginile scurse în categoria Fake News. Printr-un Fact Check postat tot pe Twitter, AP confirmă că participarea lui Putin a fost REALĂ.

Cu sigutanță în zilele următoare imaginile vor fi analizate și adevărul va ieși la iveală.

FOTO AP

 

Exit mobile version