Site icon Editia de Dimineata

A stat în închisoare, nevinovat, timp de 20 de ani. Acum are de primit o sumă FABULOASĂ

Un juriu al unei instanțe federale a acordat 45 de milioane de dolari unui bărbat care a petrecut două decenii în închisoare pentru condamnări pentru viol și răpire, acuzații care au fost ulterior anulate.

Verdictul juriului din comitatul Montgomery a venit luni în procesul civil intentat de Roger „Dean” Gillispie și a urmat declarației unui judecător de anul trecut, care a declarat că acesta a fost „un individ încarcerat pe nedrept”.

„Verdictul nu a făcut decât să-mi dovedească punctul de vedere din prima zi, că sunt nevinovat”, a declarat Gillispie în fața tribunalului din Dayton, potrivit Dayton Daily News. „… Este a treia oară când dovedim că sunt nevinovat”.

Bărbatul din Fairborn a fost condamnat în 1991 pentru violurile și răpirile a trei femei în două atacuri în Miami Township și Harrison Township. El a cerut un nou proces în 2008, susținând că noi dovezi indicau un alt suspect și că autoritățile au suprimat probe disculpatorii.

O instanță a anulat condamnările și a ordonat un nou proces, iar un judecător a respins în cele din urmă cazul. Gillispie a fost eliberat în 2011, iar declarația „închis pe nedrept” din decembrie a deschis calea procesului său civil.

Procesul a susținut că un fost detectiv din Miami Township nu a dezvăluit chitanțele de camping care arătau că Gillispie se afla în Kentucky în momentul comiterii a două dintre infracțiuni, scrie CBSNews.

Foto: Unsplash

Exit mobile version