Editia de Dimineata

După 40 de ani, trupa ABBA revine! Au cel puțin opt piese noi „pe țeavă”

Au promis că nu se vor reuni niciodată, dar, la aproape patru decenii după desființare, membrii trupei suedeze ABBA pregătesc pentru astăzi o „revenire senzațională”. Vedetele septuagenare au declarat că vor face azi un anunț istoric, la ora 19:45 (ora României).

Detaliile sunt încă secrete, dar se așteaptă ca grupul să anunțe lansarea primelor lor piese noi de după anii ’80 și lansarea unui nou spectacol teatral în care vor cânta sub forma hologramei „Abbatars”. Spectacolul numit „Abba Voyage” va avea loc într-un teatru cu 3.000 de locuri din Parcul Olimpic din Londra, care este pe cale să fie construit. Spectacolul va fi lansat în luna mai 2022 și va avea loc de opt ori pe săptămână, oferind un amestec de conținut filmat și interpreți live. Planul este ca spectacolul să se desfășoare până în 2025 și apoi să fie transferat la Stockholm sau Las Vegas.

Anunțul de azi va putea fi urmărit live pe Youtube:

Săptămâna trecută, grupul format din Anni-Frid Lyngstad (75 de ani), Agnetha Faltskog (71), Björn Ulvaeus (76) și Benny Andersson (74) – și-a schimbat motto-ul de pe Twitter:

„Vă mulțumim că așteptați, călătoria este pe cale să înceapă”.

Tot pe Twitter, o fotografie îi înfățișează pe Benny și Björn, în timpul unui tur de studiou, cu îndemnul de a urmări trupa și pe TikTok, rețea căreia ABBA i s-a alăturat în 30 august:

Pe TikTok, fanii sunt îndemnați să publice mix-uri, dansuri și alte creații folosind hashtag-ul #ABBA.

Universal Music Group va organiza un eveniment la turnul de observație ArcelorMittal Orbit din Parcul Olimpic Regina Elisabeta din estul Londrei.

Acum trei ani, vedetele pop suedeze au anunțat că se întorc în studio pentru a înregistra piese noi. La începutul acestui an, Ulvaeus a declarat că a scris versuri pentru piese noi împreună cu Andersson, cel care s-a ocupat de muzică. Grupul a menționat cinci piese noi, printre care „I Still Have Faith in You” și „Don’t Shut Me Down”. Se pare că vor fi cel puțin opt piese noi care vor fi lansate.

Fiecare membru al trupei ABBA valorează între 200 și 300 de milioane de dolari. În 2000, formația a refuzat o ofertă de un miliard de dolari pentru a efectua un turneu mondial de 100 de spectacole. Grupul a înregistrat peste 400 de milioane de vânzări de albume, pe parcursul a 50 de ani.

Exit mobile version