Site icon Editia de Dimineata

Sicriul cu trupul academicianului Răzvan Theodorescu a fost depus la Capela mare a Cimitirului Bellu Ortodox. Înmormântarea, miercuri

Sicriul cu trupul neînsufleţit al academicianului Răzvan Theodorescu a fost depus, marţi, la  Capela mare a Cimitirului Bellu Ortodox, relatează agerpres.ro.

Ceremonia de înmormântare, cu onoruri militare, va avea loc miercuri, la ora 12,00, la Cimitirul Bellu, în Parcela academicienilor.

Academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, a murit luni la vârsta de 83 de ani.

Acad. Răzvan Theodorescu a absolvit Facultatea de istorie a Universității din București în 1963 și a devenit doctor în științe istorice al aceleiași instituții în 1972, amintește basilica.ro.

A fost șeful Catedrei UNESCO de Studii Sud-Est Europene a Universității de Arte din București, Ministru al Culturii și Cultelor și senator (2000 -2008), precum și Ambasador Național al programului ONU „Alianța Civilizațiilor“.

Din 2010, a fost coordonator la Școala postdoctorală a Academiei Române, specializarea „Valorificarea identităților culturale în procesele globale“.

Specializat în istorie, istoria artei și bizantinologie, a fost membru al mai multor academii, printre care Academia Europeană de Științe, Arte și Litere și Academia de Științe din New York.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Exit mobile version