Site icon Editia de Dimineata

Această băutură reduce riscul de demență cu 65%

sursa: descopera.ro

Anumite alimente și băuturi, potrivit studiilor, trebuie să fie incluse în dieta persoanelor în vârstă, în vederea reducerii riscului de demență. Cauzele exacte și factorii de risc pentru demență sunt încă necunoscute, dar informațiile disponibile susțin rolul important al dietei în prevenirea acestei boli.

Demența este un termen general folosit pentru a descrie o serie de simptome de declin cognitiv și mental. Potrivit experților Clinicii Mayo, demența este cauzată de deteriorarea sau pierderea celulelor nervoase și a conexiunilor lor în creier. În funcție de zona afectată a creierului, această boală poate afecta în mod diferit oamenii și poate provoca simptome diferite, scrie actualno.com, preluată de rador.ro.

La rândul său, Journal of Alzheimer’s Disease (Journal of Alzheimer’s Disease) subliniază că demenţa şi boala Alzheimer sunt „probleme în creştere rapidă” ale societăţii moderne. Publicația oferă și date despre efectele pozitive ale cofeinei în prevenirea dezvoltării demenței.

Rezultatele studiilor anterioare sunt oarecum contradictorii, dar majoritatea dintre ele (trei din cinci) confirmă efectul pozitiv al cafelei asupra declinului cognitiv, a demenței sau a bolii Alzheimer”, au spus oamenii de știință.

Rezultatele studiului privind factorii de risc cardiovascular, îmbătrânirea și demența au arătat că consumul de trei până la cinci căni de cafea pe zi la vârsta mijlocie a fost asociat cu un risc redus de demență cu aproximativ 65% la o vârstă înaintată. În plus, combinația de cafea și ceai consumate pe tot parcursul zilei arată un efect pozitiv asupra funcției cognitive.

În general, experții Clinicii Mayo subliniază că o dietă mediteraneană bogată în fructe, legume, cereale integrale și acizi grași omega-3, întâlniți în mod obișnuit în anumite tipuri de pește și nuci, poate ajuta la protejarea împotriva demenței.

Exit mobile version