Site icon Editia de Dimineata

Actorul Alexandru Arșinel a murit

Actorul Alexandru Arșinel s-a stins din viață joi seară. Arșinel avea 83 de ani. Era internat la Spitalul Universitar din București.

Alexandru Arşinel s-a confruntat, în ultimii ani, cu numeroase probleme serioase de sănătate.

În anul 2017, actorul a fost internat pentru probleme cardiace, atunci când i-a fost montat un stent pe o arteră a inimii. De asemenea, el era diagnosticat cu diabet zaharat şi hipertensiune arterială.

În anul 2013, Arşinel a trecut printr-un transplant renal.

Cunoscut, în mod special, pentru filmele, spectacolele şi piesele jucate împreună cu marea actriţă Stela Popescu, Alexandru Arşinel a fost unul dintre cei mai mari actori români de comedie, care a adus contribuţii importante teatrului de revistă, televiziunii şi cinematografiei româneşti.

Un parcurs greu, cu multe încercări dar cu infinit mai multe reuşite. O carieră impresionantă care l-a transformat într-unul dintre cei mai iubiţi actori de revistă din istoria acestui gen.

Alexandru Arşinel, aplaudat şi apreciat pentru apariţiile sale de pe scenă, „ne-a lăsat o colecţie impresionantă de înregistrări pentru a ne încărca cu bucuria pe care o transmitea cu fiecare apariţie şi pentru care îi mulţumim”, este mesajul Ministerului Culturii după anunţul decesului marelui actor.

„După o carieră impresionantă în care a adus zâmbete românilor de toate vârstele, Alexandru Arşinel a plecat astăzi dintre noi. Aplaudat şi apreciat pentru apariţiile sale de pe scenă, ne-a lăsat o colecţie impresionantă de înregistrări pentru a ne încărca cu bucuria pe care o transmitea cu fiecare apariţie şi pentru care îi mulţumim. Odihnă veşnică! Condoleanţe familiei!”, a transmis Ministerul Culturii.

 

Alexandru Arşinel s-a născut pe 4 iunie 1939 la Dolhasca, în Suceava.

Exit mobile version