Site icon Editia de Dimineata

Actriţa Isabel Karajan, fiica legendarului Herbert von Karajan, pe scena Ateneului Român

Joi,  7 aprilie și vineri, 8 aprilie 2022Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul principal Gabriel Bebeșelea, prezintă publicului un concert extraordinar, în care cap de afiș sunt solistul Daniel Ciobanu și actrița  austriacă Isabel Karajan. 

Din program fac parte  KalteGedichte /Poeme reci pentru actor şi orchestră, de Dan Dediu, pe versuri de Ernst Jandl – primă audiție absolută,  cu participarea actriței Isabel Karajan, lucrare urmată de Concertul nr. 3, în do major, pentru pian şi orchestră, op. 26 de Serghei Prokofiev, cu solistul Daniel Ciobanu, primul artist în rezidență al Filarmonicii, în ipostaza de solist.  Programul se va încheia cu  Simfonia nr. 6, în fa major, op. 68, Pastorala de Ludwig van Beethoven.

Prezenţa doamnei Isabel Karajan este asigurată în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac.

Bilete

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român și online, accesand site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 95 lei;

Categoria II: 90 lei;

Categoria III: 80 lei;

 

Portret Isabel Karajan

Actrița Isabel Karajan, fiica legendarului dirijor Herbert von Karajan, impresionează prin interpretările unice, care „cutremură scena”, potrivit publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Pe lângă aparițiile din film și teatru, actrița a creat concepte personale pentru producții de operă, în colaborare cu regizori celebri, precum Klaus Ortner și Julian Pölsler. Opera „Stillhang” de Christian Spitzenstätter, regizată de Klaus Ortner, cu Isabel Karajan, a fost distinsă cu Premiul de Operă Austriacă în 2020 pentru „cea mai bună primă interpretare”.

De asemenea, a jucat în premiera operei „La Piccola Cubana” de Hans Werner Henze, regizată de Pauline Beaulieu, la StaatsoperUnter den Linden din Berlin.

Repere în cariera actriței din ultimii ani includ premiera producției „TaubenLiebe” (r. Klaus Ortner) pentru anul aniversar al lui Beethoven, în 2020, la Festivalul de la Lausitz, alături de actrița Henriette Thimig și pianistul Daniel Ciobanu interpretând muzica Variațiunilor Diabelli de Beethoven. NeueMusikzeitung a caracterizat producția drept „un compact theatrummundi”.

A fost alături de membrii Filarmonicii din Berlin și de la DeutschesSymphonie-Orchester Berlin, a interpretat-o pe Ioana d’Arc în lucrarea lui Arthur Honegger la Festivalul SaitoKinen din Japonia.

Datorită limbii materne franceze, Isabel Karajan a avut ocazia să lucreze în teatrele franceze, la Théâtre National de la Colline și la Théâtre de la Tempête din Paris. De asemenea, a jucat la Avignon, la Teatrul Colón din Buenos Aires, la Schaubühne Berlin, la MünchnerKammerspielen și la Schauspielhaus Stuttgart. În teatru, a lucrat cu regizori celebri precum Jürgen Gosch, Thomas Langhoff, Jorge Lavelli, Klaus Michael Grüber. În calitate de recitator, a colaborat cu dirijorii Kent Nagano, SeijiOzawa, SemyonBychkov, Serge Baudo și Stanley Dodds.

 

Exit mobile version