Site icon Editia de Dimineata

Actrița Romanița Ionescu, la emisiunea „Ediția de Dimineață”: „Am intrat într-o sală de teatru și am știut că asta vreau să fac”

La fel ca Lucian Mîndruță, actrița Romanița Ionescu a picat prima oară examenul de admitere la Teatru și Film. Apoi s-a pregătit temeinic și a intrat. Acum este actriță la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Romanița Ionescu a fost invitată la emisiunea „Ediția de Dimineață” din 16 ianuarie, ora 10:30, la Digi24. Urmăriți aici integral emisiunea:

Când era mică, nu voia să devină actriță, ci învățătoare. La 13 ani, tatăl ei a dus-o cu forța la Teatrul de Vară din Eforie Nord. Când a început spectacolul, ea a intrat într-un fel de stare de hipnoză, pentru că era fascinată de ce se întâmpla pe scenă și de puterea pe care o aveau actorii asupra spectatorilor.

„Pentru mine, a fost dragoste la prima vedere. Am intrat într-o sală de teatru și am știut că asta vreau să fac”.

Dacă nu devenea actriță, ar fi fost o spectatoare de teatru împătimită. Romanița recunoaște că astăzi teatrul luptă cu alte moduri de divertisment pentru atenția spectatorilor – filme la domiciliu, jocuri etc.

„Teatrul îți place sau nu-ți place. Nu ești mai puțin inteligent dacă nu-ți place. Nu ține de asta plăcerea de a fi într-o sală de teatru”.

Talentul e o combinație între instinct scenic (când ți se dă un text și o situație, să ai naturalețe) și perseverență și putere de muncă, crede actrița. Actoria este o meserie care se învață, ca toate celelalte. Pentru ea, este mai importantă magia de pe scena de teatru decât filmul, deși a participat la casting-uri și a și luat unele probe pentru anumite roluri de cinema.

Exit mobile version