Site icon Editia de Dimineata

Adio chelie? Cercetătorii japonezi au găsit soluția pentru noi fire de păr

Pierderea părului este un coșmar pentru toată lumea, indiferent de gen sau vârstă. Studiile arată că pierdem fire de păr în fiecare zi și e un lucru normal.

În medie, pierdem 60 de fire de păr în fiecare zi. Dacă pierdem peste 100 pe zi, atunci putem vorbi de un proces de chelire. Evident că nu poate și nu stă nimeni să își numere firele de păr căzute.

Un studiu realizat de cercetătorii japonezi de la Universitatea Yokohama ar trebui să dea tuturor speranțe. Folosind o anumită substanță injectată în scalp, ei speră să poată obține creștere a fire noi de păr, scrie science.org.

Practic, mini fire de păr, fiindcă nu vor crește niciodată la dimensiunea unor fire normale.

Alternativă la transplantul de păr

În realitate, patru persoane din cinci sunt afectate de căderea prematură a părului. Multe dintre cauze sunt de ordin genetic sau ereditar. Acum, experții japonezi au reusit să recreeze părul uman într-o versiune mini. Foliculi artificiali de păr care pot fi dezvoltați în laborator.

Doar că ele nu cresc de la sine. Trebuie adăugat un medicament care accelerează tot procesul. Medicamentul dezvoltă crearea de melanină, o substanță responsabilă pentru pigmentarea culorii părului nostru.

Utilizarea medicamentului nu doar că sprijină pigmentarea mini firelor de păr, dar le ajută și să crească și să se înmulțească.

Următorul pas este testarea procesului pe oameni, cu speranța că rezultatul din laborator va fi confirmat. Astfel, ar apărea o alternativă la transplantul de păr.

Reduceți stresul

Experții atrag atenția asupra faptului că principalul factor extern al declanșării căderii părului este stresul. Cel mai în pericol sunt cei care suferă de boli autoimune, precum alopecia areata.

Pierderea părului poate fi încetinită prin folosirea cortizonului și a unor substanțe la care scalpul uman este alergic, dar care vor genera o reacție pozitivă la nivelul foliculului de păr.

O altă recomandare este alimentația sănătoasă. Consumarea de alimente bogate în vitamina A, B și C ar duce la producerea unui ulei natural la nivelul scalpului, care ar favoriza regenerarea foliculului de păr.

Exit mobile version