Site icon Editia de Dimineata

Adrian Văncică, o viață demnă de film: Dacă am grijă de Celentano cum trebuie, va veni timpul când va avea și el grijă de mine

Adrian Văncică sau Celentano din serialul „Las Fierbinți”, un actor care a reușit să se facă remarcat prin satirizarea unuia dintre cele mai cunoscute tipologii umane, bețivul satului.

Cu toate acestea, puțini cunosc și celelalte personalități ale celui mai cunoscut bețiv din România. Adrian Văncică este tată, poet, actor și psiholog. A știut dintotdeauna că asta va face, iar atunci când a fost aproape de a-și atinge visul, s-a lovit ca fiecare dintre noi  de piedici, însă nimic nu a reușit să-l abată din drum.

Viața sa ar putea deveni oricând un scenariu de film. Despre întreaga sa experiență a povestit cu Ioana Ciurlea în cadrul emisiunii Oamenii Dimineții. Cum a reușit să devină dintr-un actor bun, dar necunoscut de publicul larg, într-unul extrem de popular aflăm chiar de la el urmărind materialul de mai jos.

Cum a ajuns să joace rolul vieții lui

Adrian Văncică a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, Facultatea de Teatru, specialitatea actorie la clasa prof. univ. dr. Mircea Albulescu.

Vorbește cu nostalgie despre anii de studenție, în care nici prin cap nu-i trecea că o să devină unul dintre cei mai apreciați actori de comedie. Autoironic, actorul mărturisește că pe vremea aceea era „erou romantic”, iar comedia ieșea complet din discuție.

De atunci a dat multe castinguri, pentru diverse roluri. În unele a reușit să joace, în altele nu. Însă, de departe, rolul vieții sale a fost Celentano, dar și de această dată a avut de ales, după cum mărturisește chiar el: „Ce să fac eu acuma? La bani ieșeam mai bine la A1 pentru că erau episoade mai multe, la Pro scria Mimi, știam o parte dintre actori și aveam încredere în ei… la A1 telenovela, la Pro comedie… ce mai e de gandit? Pro. Și am ales bine.”, potrivit adrianvancica.ro. 

Serialul a devenit rapid un succes, reușind să ajungă la cel de-al 17 sezon, semn că publicul încă este dornic să vadă ce mai fac cei din Fierbinți. Fiecare episod prezintă oamenilor realități și situații reale, de care se lovesc zi de zi, într-un mod satirizat asemănător unei piese de Caragiale, ceea ce te face să vrei să vezi și mai mult. Nu-i de mirare de ce serialul a reușit să reziste ani de zile pe micile ecrane și să aducă audiențe record pentru ProTV.

Din „Las Fierbinți”, stea la „Oscarurile Europene”

Profesionalismul și seriozitatea cu care tratează fiecare personaj în parte l-au făcut pe Adrian Văncică să câștige recuonaștere și pe plan internațional.

A făcut parte din distribuția unuia dintre cele mai apreciate filme ale regizorului Bogdan Mureșanu, „Cadou de Crăciun”, care a fost premiat la Berlin cu trofeul de cel mai bun scurtmetraj de către Academia Europeană de film.

Pelicula a primit 53 de premii, însă marea realizare a actorului este aceea că a reușit să câștige un premiu pentru un rol dramatic și nu unul de comedie. Și nu s-au oprit aici. Suita de premii internaționale care au atestat valoarea fimului „Cadoul de Crăciun” a culminat cu nominalizarea pe lista scurtă la Oscar, pentru aceeași categorie, scurtmetraj.

Pentru noi Adrian Văncică rămâne un exemplu de perseverență, pasiune și determinare, încă un motiv pentru care să credem că România se va face bine. Un actor care atribuie respectul cuvenit fiecărui rol în parte și care îmbrățișează cu bucurie notorietatea și recunoștiința oamenilor. Am râs, am plâns și am meditat la cele spuse de el, iar pentru asta îi mulțumim.

Exit mobile version