Site icon Editia de Dimineata

Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara se alătură campaniei de prevenire a traficului de persoane

Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara se alătură campaniei de prevenire a oricăror acțiuni care ar putea conduce la traficul de persoane, proiect inițiat în decembrie 2023 de Asociația WorldTeach România, prin intermediul Centrului de Asistență și Protecție a Victimelor Traficului de Persoane (CAPVTP). În acest scop, părțile au încheiat un acord de parteneriat pentru promovarea unei conduite corecte și a prevenirii abuzurilor în incintele sălilor de așteptare din Aeroportul Internațional Timișoara.

Pe durata celor 12 luni ale parteneriatului, Asociația WorldTeach va derula acțiuni de informare și instruire a publicului larg în vederea prevenirii traficului de persoane și a creșterii gradului de conștientizare a acestui fenomen în rândul cetățenilor. Totodată, va fi desfășurat un proiect pilot de instalare a unui număr de 9 monitoare video în sălile de așteptare din Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia S.A. pe care vor fi difuzate către publicul larg mesaje audio scurte, de informare privind prevenția și protecția împotriva abuzurilor și a traficului de persoane, precum și de promovare a unei bune conduite și a siguranței pasagerilor.

În 2024, Asociația WorldTeach și partenerii săi vor susține financiar derularea unui program național constând în instalarea de monitoare video în locuri publice aglomerate, monitoare pe care vor fi prezentate materiale informative și educaționale legate de prevenirea traficului de persoane și abuzului, precum și oferte sociale și educaționale pentru persoanele interesate.

 

 

Exit mobile version