Site icon Editia de Dimineata

Află care dintre sexe e mai slab de inimă, la propriu

Doar unul din cinci americani are o sănătate cardiovasculară optimă, potrivit unei noi analize făcute de Asociația Americană a Inimii (American Heart Association). Un studiu și-a propus să afle cum stau copiii și adulții cu inima și care din sexe are o sănătate cardiovasculară mai precară.

Descoperirile cercetătorilor, publicate integral în revista Circulation, se bazează pe date de la peste 23.000 de adulți și copii din SUA care nu sufereau de boli cardiovasculare la momentul studiului, scrie cardiovascularbusiness.com.

Analiza a fost prima care s-a bazat pe noua listă de verificare Life’s Essential 8 a AHA, care examinează dieta unei persoane, activitatea fizică, expunerea la nicotină, durata somnului, indicele de masă corporal (IMC), lipidele din sânge, glicemia și tensiunea arterială. O versiune anterioară a acestei liste de verificare, Life’s Simple 7, nu includea durata somnului.

Participanții la studiu aveau cu toții vârste cuprinse între 2 și 79 de ani. Fiecare a primit un scor de la zero la 100, în funcție de modul în care se încadrează în lista de verificare Life’s Essential 8.

Cel mai mare scor posibil a fost 100. Scorurile care variază de la zero la 50 sugerează că persoana are o sănătate cardiovasculară „scăzută”, scorurile de la 50 la 79 sugerează o sănătate cardiovasculară „moderată” și 80 sau mai mare sugerează o sănătate cardiovasculară „înaltă”.

În general, scorul mediu în rândul adulților a fost de 64,7. Scorul mediu în rândul copiilor a fost de 65,5, deși datele din toate cele opt valori nu erau disponibile pentru acești participanți mai tineri. Femeile au avut scoruri generale mai mari (67,0) decât bărbații (62,5).

Dintre adulți, 19,6% dintre participanți au avut o sănătate cardiovasculară ridicată, 62,5% au avut o sănătate cardiovasculară moderată și 17,9% au avut o sănătate cardiovasculară scăzută.

Dintre copii, 2,2% dintre participanți au avut scoruri de 100 și 29,1% au avut o sănătate cardiovasculară ridicată. Cu toate acestea, comparând copiii mai mici cu copiii mai mari, cercetătorii au observat că proporția cu sănătate cardiovasculară ridicată a scăzut dramatic pe măsură ce copiii creșteau.

Sursa foto: cardiovascularbusiness.com

Exit mobile version