Site icon Editia de Dimineata

Află care sunt cele mai mici animale din lume. Broasca, descoperită în 2009

Vrei să știi care sunt cele mai mici animale din lume?

Există viețuitoare care cu o statură minionă sunt considerate cele mai mici animale din lume. Fiecare specie s-a adaptat mediului, se poate ascunde cu brio de pradatori si, datorita dimensiunilor reduse.

Iată care sunt acestea:

Lemurul-soarece Madame Berthe

Sursa foto: coppershop.ru

Cântărește doar 30 de grame, iar copul său are 92 de mm. Este cea mai mică primată din lume și se poate ascunde foarte ușor în vegetație. Lemurul poate fi găsit în Parcul Național Kirindy din Madagascar.

Iepurele pitic

sursa foto: ph-online.ro

I se mai spune iepurele pigmeu și are dimensini de 24-29 cm cântărind doar 400 de grame. Se găsește doar în America de Nord, acolo unde crește salvia, deoarece aici se poate ascunde cu ușurință. Ei își construiesc un adevărat labirint în tufișuri pentru a se ascunde de prădători.

Marmoseta pigmeu

sursa foto: jurnalspiritual.eu

Maimuța pitică cântărește doar 15 g la naștere și se regăsește în pădurile tropicale din Brazilia, Ecuador, Peru, Columbia și Bolivia.

Țestoasa pătată Padloper

sursa foto: destepti.ro

Masculii din această specie cresc până la 6-8 cm, în timp ce femelele pot ajunge până la 10 cm. Se găsește în Africa de Sud.

Pasărea Colibri Helena

sursa foto: digi-animalworld.tv

Pasărea a doborât două recorduri: cea mai mică pasăre din lume și cea mai mică vertebră cu sânge cald. Viețuitoarea măsoară doar 5,7 cm și cântărește 1,8 grame.

Șoarecele etrusc

sursa foto: fun.md

Șoarecele deține recordul pentru cel mai mic mamifer raportat la greutatea sa. Corpul are dimensiunea între 36 și 53 cm, iar greutatea este de doar 1,2 – 2,7 gr, arată libertatea.ro.

Liliacul bondar

sursa foto: commons.wikimedia.org

Cunoscut sub denumirea de liliacul Kitti cu nas de porc dar și pentru că este doar cel mai mic liliac din lume, dar și cel mai mic mamifer. Cântăresc doar 2 grame. Liliacul trăiește în peșteri calcaroase, dar în colonii de aproape 100 de indivizi.

Paedophryne amauensis

sursa foto: reddit.com

Este cea mai mică broască din lume. A fost descoperită în anul 2009 și are o dimensiune de doar 7,7 mm.  Cercetătorii au descoperit în Papua Noua Guinee. Broasca Paedophryne amauensis trăieşte pe solul umed al pădurilor tropicale din această insulă.

Exit mobile version