Site icon Editia de Dimineata

Ai peste 40 de ani și crezi că Putin nu te mai ia la armată? Greșit! Duma de Stat va schimba legea

Tovarăși, vă așteptăm pe front!

Tovarăși, vă așteptăm pe front!

La Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a fost depus un proiect de lege privind desființarea limitei de vârstă pentru încheierea primului contract de serviciu militar, scrie  Interfax.

Se lărgește astfel eșantionul celor care pot fi luați la armată. Astfel, cei peste 40 de ani își pot găsi un loc în armata Rusiei, poate mai puțin solicitant din punct de vedere fizic, și care se adresează persoanelor de o mai înaltă calificare.

„Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor și a echipamentelor militare, este nevoie de specialiști de profesionalism ridicat” și că aceștia, de regulă, devin astfel până la vârsta de 40-45 de ani, spune noul proiect. „Implementarea unor astfel de abordări va ajuta la atragerea de specialiști în domenii populare, legate în primul rând de civili (suport medical, inginerie, întreținere, operare, comunicații etc.) pentru serviciul militar contractual”.

Proiectul de lege a fost depus de doi deputații ai partidului Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin. Se presupune că nu ar trebui să existe vreo problemă în trecerea actului normativ.

Exit mobile version