Site icon Editia de Dimineata

Ai un Bitcoin? Poți să-ți cumperi o garsonieră în București cu el

Modeda virtuală Bitcoin a depășit luni pentru prima oară în istorie nivelul de 45.000 de dolari.

Potrivit Agenției France Presse, citată de RADOR, creșterea spectaculoasă este pusă pe seama anunțului companiei Tesla privind o investiție masivă de 1,5 miliarde de dolari în această criptomonedă, pe care o va accepta drept mijloc de plată.

Monedele virtuale sunt adesea ținta criticilor, care avertizează în legătură cu riscul utilizării lor.

Cel mai recent, noul secretar american al Trezoreriei, Janet Yellen, afirma că aceste mijloace de plată sunt în principal folosite pentru derularea activităților financiare ilicite.

Valoarea atinsă de Bitcoin este echivalentul prețului unei garsoniere într-un cartier destul de bine cotat în București, Drumul Taberei, de exemplu, într-un bloc în apropierea unei stații de metrou.

Tesla Inc a anunţat că a investit aproximativ 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin şi ar urma să înceapă să accepte plăţi pentru maşinile sale şi alte produse în viitorul apropiat. Decizia face parte din politica de investiţii a companiei şi este menită să diversifice şi să maximizeze câştigurile. Conform politicii sale de investiţii, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari şi ar putea „achiziţiona şi deţine active digitale ocazional sau pe termen lung”, se arată în comunicatul Tesla, citat de agerpres.ro.

Miliardarul Elon Musk, şeful Tesla, a adăugat în urmă cu zece zile eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei bitcoin. Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Sursa foto: pexels/pixabay
Exit mobile version