Site icon Editia de Dimineata

Ajutor din Republica Moldova. 32 de cadre medicale vor trata pacienți la Spitalul de la Lețcani

12 medici, 10 asistenți medicali și 10 paramedici din Republica Moldova au plecat în misiune în România. Timp de 12 zile, aceștia vor trata pacienți de COVID-19 împreună cu colegii lor la spitalul modular din comuna Lețcani, județul Iași.

Medicii spun că, astfel, vor să-i ajute pe colegii lor din România, dar și să le mulțumească pentru ajutorul pe care l-au oferit de-a lungul pandemiei.

„Este o misiune umanitară, de ajutor, acordată sistemului medical din România. Știm că și la noi sunt foarte multe cazuri la mia de locuitori, dar acolo sunt practic de șase ori mai multe cazuri. Acesta este un mulțumesc românilor, pentru ajutorul pe care ni l-au acordat și ei nouă. A fost și o alegerea a mea să plec”, spune medicul Ana Ermicioi la terapie intensivă, la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.

„Ne ducem cu scopul de a-i ajuta pe colegii noștri, pentru că ei au venit și ne-au ajutat atunci când am avut nevoie. A fost o alegere personală să merg, pentru că eu am o experiență mare. Și apoi, pentru ce suntem cadre medicale: ca să-i ajutăm pe oameni. Consider că suportul psiho-emoțional e cel mai important, un cuvânt bun, o vorbă caldă, dar și asistența medicală”, consideră asistenta medicală Anastasia Spătaru, detașată în misiunea de la Iași.

Exit mobile version