Site icon Editia de Dimineata

Al Doilea Război Mondial pe frontul de la 10.000 metri altitudine. Lansare și dezbatere

Ultima joi din fiecare lună e rezervată Clubului de Istorie cu Marian Voicu, powered by Corint Istorie & Veridica.  Așadar, joi, 27 aprilie 2023, de la ora 18.30, sunteți așteptați în mansarda casei Filipescu-Cesianu, din Calea Victoriei nr.151, București.

La a opta ediție a Clubului de istorie se vorbește despre aviatorii români care s-au distins în campaniile militare ale celui de-Al Doilea Război Mondial. Atunci, ei au luptat împotriva sovieticilor pe Frontul de Est (1941-1944), împotriva americanilor și britanicilor pentru apărarea teritoriului național (1943-1944) și împotriva germanilor pe Frontul de Vest (1944-1945).

Plecând de la cartea Romanticii. Piloţii majestăţii sale, de Bogdan Șerban Iancu, apărută anul acesta în imprintul Corint Istorie, vom afla cum s-a văzut războiul din cabina unui avion de vânătoare sau a unui bombardier, vom trece în revistă activitatea de pe front a unor zburători români, le vom afla gândurile atunci când au cunoscut bucuria victoriei, dar și gustul amar al înfrângerilor și al pierderii camarazilor.

Invitați:

Moderator: Marian Voicu

Participarea la dezbatere este gratuită, în baza unei rezervări prealabile.

 

Exit mobile version