Site icon Editia de Dimineata

Al patrulea jurnalist ucis în Ucraina. Un cameraman Fox News a murit lângă Kiev

​Un cameraman al postului american de televiziune Fox News a fost ucis după ce mașina sa a fost atacată în apropierea Kievului, relatează AP.

Conform The Guardian, Fox News a confirmat că este vorba despre cameramanul Pierre Zakrzewski, care se afla în afara Kievului cu jurnalistul Benjamin Hall, rănit și el în atac.

Directorul executiv al Fox News, Suzanne Scott, le-a scris angajaților în această dimineață, anunțându-i despre uciderea cameramenului care relata despre războiul din Ucraina. Ea a precizat că jurnalistul rănit rămâne internat în Ucraina.

Zakrewski avea o importantă experiență de front, fiind prezent în conflictele din Irak, Aghanistan și siria pentru Fox News. În Ucraina era prezent de o lună.

Este cel de al patrulea jurnalist ucis în războiul din Ucraina.

Alţi peste 30 de jurnaliști au fost răniţi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în 24 februarie, a anunţat marţi Avocatul Poporului din Ucraina Liudmila Denisova, potrivit AFP.

UPDATE

Postul american de televiziune Fox News a anunţat uciderea unui alt membru al echipei sale din Ucraina, jurnalista Oleksandra Kuvshinova, în vârstă de 24 de ani. Aceasta a fost ucisă la Horenka, în apropiere de Kiev, împreună cu colegul ei cameramanul Pierre Zakrzewsk, în timp ce corespondentul Benjamin Hall a fost rănit, transmite DPA, preluată de agerpres.ro.

Potrivit informaţiilor comunicate de post, vehiculul echipei a fost vizat de focuri de armă. Kuvshinova sprijinea echipa Fox News în cercetările sale din Ucraina.

 

Exit mobile version