Site icon Editia de Dimineata

Albumul care a doborât record, după record în istoria muzicală – peste 1.000.000.000 de stream-uri într-o săptămână

Sursa: whereisthebuzzz.com

Articol realizat de Țene Cristian

În urmă cu câteva zile a realizat un nou record cu al optulea său album ajungând la peste 1.000.000.000 de stream-uri într-o săptămână. Conform agerpres.ro acesta are șapte piese în top zece Billboard, depășind performanța deținută de Beatles, care în 1964 a reuşit să se plaseze cu cinci piese simultan.

Starul din Toronto, Drake, este cunoscut pentru muzica de calitate, dar și recordurile pe care le depășește, la fel cum s-a întâmplat în cazul galei Billboard Music Awards din 2017, unde a obținut 13 premii, cu unul mai mult decât Adele, care deținea această poziție din 2012.

Pe data de 28 iunie rapper-ul canadian, Drake, a lansat un nou album „Scorpion”, în colaborare cu OVO Sound pe platforma Spotify și Apple Music, bucurându-se de o reacție pozitivă din partea fanilor. Albumul are 25 de melodii care includ mai multe surprize, prima fiind melodia „Talk-up”cu Jay-z, dar și alți artiști consacrați precum Cardi B, Bad Bunny şi J Balvin. O alta surpriză este reprezentată de un teaser nelansat cu vocea lui Michael Jackson (care a murit în 2009).

Sursa: twitter.com

Potrivit Billboard, albumul lui Drake a înregistrat difuzări de peste 745 de milioane de ori doar în SUA, surclasând precedentul record deținut de Post Malone cu „Beerbong & Bentleys” care avea 431 milioane de ori în prima sa săptămână. Albumul a fost difuzat pe Spotify în mai mult de 132 de milioane de ori în prima sa zi.

Performanțele record obținute de Drake cu acest album nu se opresc aici, stream-urile obținute pe platforma de muzică online, Spotify, au fost făcute fără nici o promovare sau asistență terță, fiind primul artist top-level care reușește acest succes. Apoi, Apple Music a bătut recordul Spotify din săptămâna întâi, oferind dovezi clare că publicul său a înregistrat un număr de 170 de milioane de fluxuri de prima zi.

Sursa: vulture.com

Albumul a creat un nou un nou val de provocări de dans numit „#InMyFeelingsChallenge”. Videoclipurile cu provocările au fost postate pe rețelele sociale, devenind virale, inclusiv cu vedete ca starul NFL Odell Beckham Jr., comediantul Kevin Heart și cântăreața Ciara. De asemenea „Scorpion” are titluri care confirmă zvonuri și teorii, cum că artistul ar avea un „copil din flori” prin melodiile „Emotionless” și „March 14.”

Vezi aici dansurile lui Odell Beckham Jr., Kevin Heart, Ciara 

Vezi aici albumul pe Spotify

 

Exit mobile version