Site icon Editia de Dimineata

Cum a fost ucis Aleksandr Rzhavski, candidat prorus la prezidențiale, de către “frații” pe care îi aștepta. “Mai toarnă votcă!“

Aleksandr Mikolaiovici Rzhavski a încercat de două ori să candideze la Președinția Ucrainei. În 1999 și 2004.

S-a remarcat atât prin scorurile ridicole (locul 9, 0,37% la primul scrutin) cât și prin atitudinea prorusă, propovăduind o politică în forță asemeni celei duse de Putin de la Kremlin.

Din cauza unor probleme de sănătate, Rzhavski a părăsit viața politică la un moment dat, dar a continuat să fie prezent la emisiuni televizate sau să țină discursuri, atunci când se putea. Ultimul a fost pe la mijlocul lunii februarie susținând din nou politica lui Putin și vorbind despre “umanitatea” rușilor.

“Mai toarnă votcă!“

La 27 martie, Alexander Mikolaiovici Rzhavski a fost împușcat de către soldați ruși care i-au cerut votcă. După unele surse, neconfirmate, Rzhavski chiar își pusese la dispoziție, cu prietenie, proprietatea soldaților ruși.

„Când trupele agresoare au intrat în Bucea, invadatorii s-au stabilit în imensa lui proprietate. Cu toate acestea, la un moment dat, Rzhavski a fost indignat de comportamentul lor și a refuzat să le toarne vodcă. A fost împușcat pe loc, fără milă, în casa lui. „Frații” de la Moscova și-au arătat adevărata față”, a scris jurnalistul ucrainean Oleksandr Șveț, potrivit uarefugees.news.

Fiicele lui Aleksandr Mikolaiovici Rzhavski, Iulia și Alice, confirmă și ele povestea într-o postare pe Facebook (deși nu sunt de acord cu o parte a afirmațiilor lui Șveț și resping afirmația referitoare la prietenia dintre tatăl lor și ruși) .

„La 27 martie s-a întâmplat ireparabilul. Scursurile rusești au intrat în casă și, sub amenințarea armei, au cerut o sticlă de vin. Noi l-am dat alcool (la fel cum mai devreme le dăduserăm mâncare și telefoane), astfel încât să plece și să nu se mai întoarcă niciodată. Cu toate acestea, unul dintre ei nu voia doar să bea, voia și sânge. El a ținut sub amenințarea armei și pe mătușa mea, care fugise în ajutorul tatălui meu, fratele ei mai mic, dar a fost târziu”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a lui Rzhavski.

 

Exit mobile version