Site icon Editia de Dimineata

Alexandru Holicov, antreprenor IT: „În educație, tehnologia este cel mai puțin asimilată de elevi, profesori, părinți”

  1. Alexandru Holicov este co-fondator al firmei Adservio, prima platformă online de management educaţional din Romȃnia și utilizată cu succes în aproape 500 de grădinițe, școli și licee din țară. Și-a început cariera antreprenorială în 2008, fiind implusionat de ideea de a îmbunăţăţi sistemul educaţional din Romȃnia. Așa a prins contur ideea unei platforme destinate școlilor.

Holicov crede cu tărie că tehnologia va umaniza sala de clasă și va accentua rolul profesorilor în modelarea și învăţarea elevilor și, mai ales, că tehnologia în educaţie poate stimula ceea ce constatăm din ce în ce mai mult că lipsește: interacţiunea dintre profesor și elev, profesor și părinte și chiar părinte – elev.

„În educație, tehnologia este cel mai puțin asimilată de elevi, profesori, părinți”, a spus Holicov cu regret.

În noiembrie 2015, a lansat un proiect pilot de “clasă interactivă”, unic în ţară prin noutatea și utilitatea sa, apărut la propunerea Ministerului Educaţiei și Cercetării Știinţifice privind utilizarea manualelor digitale pentru clasele I și a II-a.

În prezent, Adservio a început proiecte pilot în alte 5 țări: Austria, Ungaria, Germania, Finlanda și Canada.

„Visez la o școală digitală la nivel de țară. Acei oameni care manageriază să aibă date în sistem real, de preferat, dar nu am simțit interesul ăsta”.

Alexandru Holicov a fost invitat la emisiunea „Ediția de Dimineață” din 31 octombrie, ora 10:30, la Digi24, moderată de Lucian Mîndruță. Urmăriți aici întreaga emisiune:

Exit mobile version