Site icon Editia de Dimineata

Alexandru Rafila, despre deschiderea școlilor: Să nu încercăm să îi transformăm în nişte cititori de tablete

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, susține că trebui să fie flexibile și adaptate la fiecare unitate de învățământ în parte, nu impuse la nivel național.

Trebuie măsuri flexibile, nu există două şcoli la fel. Riscul epidemiologic nu e similar. Am şcoli unde am 15 elevi într-o clasă, am şcoli unde am 40 de elevi într-o clasă. Deci fiecare şcoală ar trebui să poată să îşi organizeze un program de învăţământ care să fie corelat cu posibilităţile şi cu evaluarea de riscuri din şcoala respectivă. Ar trebui să le dăm două- trei-patru variante, iar una dintre ele să fie adoptată de o anumită şcoală”, a explicat Rafila, la digi24.ro.

Cum va arăta noul an școlar

Cred că o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi. Băncile sau mesele la care sunt aşezaţi aceşti elevi ar trebui să fie undeva la 1,5 metri una de cealaltă. Adică copiii să fie la această distanță unul de celălalt, că mai există și dimensiunea băncii. Cred că este important să limităm, cât este posibil, interacţiunea copiilor din clase diferite, pentru că dacă apare într-o clasă un caz, să nu mai avem niciun fel de problemă. Pot să iasă din clasă, dacă găsim o soluţie de decalare a pauzelor şi lucrul acesta cred că este perfect posibil, să ai la 10 minute interval pauzele, nu este o problemă”, mai adaugă acesta.

În ceea ce privește masca se iau în discuție două variante: fie să poarte și ei permanent, fie poate doar în pauze.

Alexandru Rafila mai este de părere că elevii trebuie să interacţioneze unul cu celălalt și ”să nu încercăm să îi transformăm în nişte cititori de tablete și o interacțiune virtuală”.

Profesorul mai este de părere că personalul trebuie să fie pregătit foarte bine, iar observație ar fi problema numărului de cadre didactice având în vedere condițiile de separare .

sursa foto:playtech.ro

Exit mobile version