Site icon Editia de Dimineata

Alexandru Rafila: Măștile de protecție respiratorii ar putea fi necesare și la vară

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

Măștile de protecție respiratorii ar putea fi necesare și la vară, consideră președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

El precizează însă că mai important ar fi să păstrăm distanțarea socială, iar măsurile de siguranță exersate în această perioadă să devină un comportament pentru majoritatea românilor.„Eu așa încerc să-l caracterizez, că este un exercițiu, în aceste două luni, iar ulterior trebuie să devină un comportament pentru majoritatea concetățenilor. Și atunci, probabil că o să trecem cu bine vara”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie.

Într-o intervenție la Digi24, Alexandru Rafila a adăugat că nu există nici o îndoială că în sezonul rece ne vom confrunta din nou cu virusul SARS-COV 2.

Nu există nicio îndoială că în sezonul rece ne vom confrunta din nou cu SARS-CoV-2, pentru că iarna virozele respiratorii cresc oricum în intensitate, spune profesorul Rafila. El atrage atenția că tocmai de aceea măsurile din actuala pandemie ar trebui păstrate într-o oarecare măsură, cu atât mai mult cu cât probabil, până atunci, numai 30-40 la sută din populație va fi imunizată la Covid-19.

Totuși, profesorul Rafila speră ca până la toamnă să existe un medicament antiviral eficient pentru Covid-19.

Exit mobile version