Site icon Editia de Dimineata

Alexandru Velicu la Serviciul de noapte: Folosiți vaccinuri autorizate!

Alexandru Velicu, presedinte Agentia Nationala pentru Medicamente si Dispozitive Medicale, Ruxandra Săraru, Maria Țoghină și dr Brândușa Bittel, coordonator Departament Cercetare Clinică Sursa: editiadedimineata.ro

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Medicamente şi Dispozitive Medicale, Alexandru Velicu a vorbit în exclusivitate la Serviciul de noapte despre vaccinurile care oferă calitatea, siguranţa şi eficacitatea necesare.

Oficialul de îndeamnă să folosim numai vaccinurile autorizate pentru a fi puse pe piață și să le evităm pe cele vândute pe internet sau în locuri neautorizate, doar în scopuri comerciale.

În plus, potrivit unui studiu al Agenţiei Naţionale pentru Medicamente şi Dispozitive Medicale, raportările de reacţii adverse în ceea ce priveşte vaccinurile reprezintă doar aproximativ 5% din totalul de astfel de semnalări referitoare la toate medicamentele de pe piaţă.

Sursa: amfms.ro

„Am dispus, împreună cu colegii mei din Serviciul de farmaco-vigilenţă şi managementului riscului, o analiză cu privire la reacţiile adverse primite de către agenţie la vaccinuri, comparativ cu numărul total de reacţii adverse la medicamente. Pentru ultimii cinci ani, reacţiile adverse la vaccinuri sunt în media unui număr de 200 de astfel de reacţii adverse sesizate atât de către medici, farmacişti, pacienţi. Media ar fi undeva la 4500 de reacţii adverse totale la medicamente”, a anunțat Alexandru Velicu la emisiunea Serviciul de noapte, moderată de Maria Țoghină și Ruxandra Săraru.

Lovitură pentru cei care comercializează medicamentele falsificate

Președintele Agenţiei Naţionale pentru Medicamente şi Dispozitive Medicale, Alexandru Velicu a anunțat, la Serviciul de noapte, emisiune difuzată de Radio România Actualități,  că  România a fost conectată la Centrul European privind Sistemul de Verificare a Medicamentelor, ceea ce înseamnă că medicamentele din România vor putea fi verificate în ceea ce privește identitatea, istoricul sau sursa acestora.

Măsura face parte din implementarea Directivei Europene a Medicamentelor Falsificate, care trebuie transpusă în legislația românească până pe 9 februarie 2019.

Velicu a anunțat că Agenţia Naţională pentru Medicamente şi Dispozitive Medicale a înaintat deja Ministerului Sănătății un proiect de act normativ  privind implementarea acestei directive.

Exit mobile version