Site icon Editia de Dimineata

Alimente pe care nu trebuie să le consumi înainte de culcare

Viața e un lung șir de restricții, o să spuneți. Căci, iată, venim cu încă un calup, de data asta referitor la ce ar fi bine să nu mâncați înainte de culcare.

Înainte culcare nu este indicat consumul de carbohidraţi simpli precum dulceaţa, diverse deserturi şi paste, notează dariknews.bg, preluat de Radio România Actualități.

Noaptea se produce în mod activ hormonul somatropină (la copii este responsabil pentru creştere, la adulți – pentru metabolism), iar consumul de deserturi înainte de culcare determină insulina să blocheze sinteza somatropinei.

Modul în care organismul nostru va funcţiona a doua zi depinde de ceea ce mâncăm la cină.

De asemenea, fructele trebuie consumate cu multă moderaţie noaptea târziu.

Pe lângă faptul că sunt o sursă de cantităţi mari de vitamine, acestea sunt bogate în fructoză.

Consumate la ore târzii, pot provoca balonare, reacţii autoimune ale organismului şi probleme cu tractul gastrointestinal. Fructoza se depune activ sub formă de rezerve de grăsime pe abdomen şi coapse.

Nici produsele lactate fermentate degresate nu sunt o bună opţiune, pentru că nu oferă o senzaţie de saţietate de durată şi încurajează aportul suplimentar de alimente. În plus, pot conţine adaos de zahăr, amidon, coloranţi, potenţiatori de aromă şi alţi aditivi alimentari pentru a compensa gustul.

Conţinutul de calorii al produselor este semnificativ crescut. Alimentele condimentate şi picante pot irita stomacul şi pot activa producţia crescută de suc gastric, care, în cantităţi mari, provoacă senzaţie de foame şi, în plus, hiperaciditate gastrică.

Exit mobile version